Bovenkamerkoor

Kaart wordt geladen...

Datum & tijd
Datum: dinsdag 11/02/2020
10:30 - 12:00 uur

Locatie
De Bovenkamer


In april 2018 startte het Bovenkamerkoor. Het koor staat onder leiding van Fleur Tolman, zangeres en zangpedagoge, die al meerdere koren begeleidt. Zolang er voldoende interesse is, gaat het koor ook in 2020 door.

Doorlopend blijven nieuwe deelnemers welkom, óók wanneer het niet lukt om elke week te komen. Mannen en vrouwen. Oók als je je stem niet meer zo mooi vindt of de tekst snel vergeet. Een proefles meedoen kan ook!

Vanaf 10.00 uur is de inloop in de huiskamer van de Bovenkamer met tijd voor een kop koffie of thee, maar ook om de eigen bijdrage te betalen (of de activiteiten strippenkaart te laten aftekenen). Het is de bedoeling dat de groep uiterlijk 10.30 uur klaar is om te beginnen.

Met Fleur zingen we bij de piano. Je kunt bijvoorbeeld denken aan populaire liedjes uit de jonge jaren van de deelnemers, maar andere muziek is natuurlijk ook mogelijk.

Tijdens/Na het zingen genieten we samen van een kop koffie of thee. Contact en gezelligheid vinden we belangrijk. Wie wil, kan na afloop ook nog blijven voor de (biologische) lunch. Daarvoor wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Soms is er in de middag ook nog een activiteit. Wie wil, doet mee.

Fleur schrijft: “Zingen verbindt, zingen opent harten, zingen geeft plezier en zingen is heilzaam voor lichaam en geest. Alles prima voor de doelgroep die we op het oog hebben: ouderen, mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en ook gewoon mensen die graag met ons mee willen zingen.”

Eigen bijdrage € 2,50 per persoon per keer. Ook kan de activiteiten strippenkaart van de Bovenkamer hiervoor gebruikt worden. Nieuwe deelnemers blijven welkom om aan te sluiten.

Bijzonderheden 2020:

  • Bij onvoorziene verhindering van Fleur neemt Nico Smit, Erica Nap of Merel Hubatka waar.
  • Op woensdagmiddag 22 januari treedt het Bovenkamerkoor op in de grote zaal van de Kaardebol tijdens de feestelijke uitreiking van de sticker Dementievriendelijk aan de Kaardebol.
  • Op zondagmiddag 6 februari treedt het Bovenkamerkoor op tijdens huiskamerfestival Gluren Bij De Buren.
  • Op 25 februari zingt het Bovenkamerkoor zonder begeleiding in verband met vakantie van Fleur.
  • Van 17 tot en met 31 maart komt het Bovenkamerkoor niet samen in verband met tijdelijke sluiting van de Bovenkamer uit voorzorg i.v.m. het Coronavirus.
  • Op 1 april hoopt de Bovenkamer weer te kunnen openen en zodoende zal het Bovenkamerkoor op 7 april voor het eerst weer samen komen.