Bovenkamerkoor

Kaart wordt geladen...

Datum & tijd
Datum: dinsdag 26/10/2021
10:30 - 12:00 uur

Locatie
De Bovenkamer


In april 2018 startte het Bovenkamerkoor. Het koor staat onder leiding van Fleur Tolman, zangeres en zangpedagoge, die al meerdere koren begeleidt. Zolang er voldoende interesse is, gaat het koor (ook in 2020, 2021 én 2022) door.

Vanwege het coronavirus kwam het Bovenkamerkoor niet samen van 28 april 2020 t/m 19 juli 2021, maar zongen we online via Zoom onder leiding van Fleur.

Vanaf 20 juli 2021 zingen we weer in kleine groepjes in de zaal. Vanwege het beperkte aantal plekken per keer is het noodzakelijk om vooraf aan te melden. Op die manier komt iedereen aan bod.

Doorlopend blijven overigens ook nieuwe deelnemers welkom. Mannen en vrouwen. Oók als je je stem niet meer zo mooi vindt of de tekst snel vergeet. En het is dus niet erg als je niet elke week kunt.

Vanaf 10.00 uur is de inloop. Dan is er tevens gelegenheid om de eigen bijdrage te betalen (of de activiteiten strippenkaart te laten aftekenen). Het is de bedoeling dat de groep uiterlijk 10.30 uur klaar is om te beginnen.

Met Fleur zingen we bij de piano. Je kunt bijvoorbeeld denken aan populaire liedjes uit de jonge jaren van de deelnemers, maar andere muziek is natuurlijk ook mogelijk. Er is inmiddels een koormap met een uiteenlopend repertoire.

Tijdens/Na het zingen genieten we samen van een kop koffie of thee. Contact en gezelligheid vinden we belangrijk. Maar ook dat we veilig samen kunnen zijn. Zodoende houden we 1,5 meter afstand en volgen we de richtlijnen van het RIVM (we zitten in zigzag-opstelling).

Fleur schrijft: “Zingen verbindt, zingen opent harten, zingen geeft plezier en zingen is heilzaam voor lichaam en geest. Alles prima voor de doelgroep die we op het oog hebben: ouderen, mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en ook gewoon mensen die graag met ons mee willen zingen.”

Eigen bijdrage € 2,50 per persoon per keer. Ook kan de activiteiten strippenkaart van de Bovenkamer hiervoor gebruikt worden (u betaalt dan € 10,00 voor 5x deelname).

Wanneer Fleur vakantie heeft of verhinderd is, wordt het koor geleid door Rosalinde Koolstra. Zij begeleidt het koor niet op de piano, maar op haar gitaar.