De Bovenkamer in Zutphen officieel geopend

foto-opening-de-bovenkamer-sander-grotendorst-02092016

ZUTPHEN – De Bovenkamer, ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers, is vrijdagmiddag officieel geopend.

Het heeft in de eerste twee maanden van zijn bestaan al vijftig deelnemers getrokken. De Bovenkamer is gevestigd op het terrein van Driekant Buiten aan de Harenbergweg in Zutphen. Het is letterlijk een ‘bovenkamer’: een huiselijk ingerichte ruimte op de eerste verdieping van het complex.

 

Volgens Vanderlijde trekt het initiatief in heel Nederland de aandacht. ,,Ik krijg er veel telefoontjes over. Mensen die zich in andere steden bezighouden met dementie willen graag weten hoe we het hier hebben aangepakt, in financiële en praktische zin.” Ze is het initiatief ook al een paar keer elders komen toelichten. Tot concrete plannen heeft dat nog nergens geleid, al zit het erin dat het idee in Lochem op termijn navolging zal vinden.

Vijftien vrijwilligers werken bij De Bovenkamer. Er zijn er nog zeker tien meer nodig. Vrijwilligers worden geschoold. ,,De Bovenkamer wil een professionele vrijwilligersorganisatie zijn.”

Bron: de Stentor, 02-09-2016