Taart voor vrijwilligers van de Bovenkamer

ZUTPHEN – De PvdA Zutphen-Warnsveld zoekt iedere maand naar vrijwilligers die goed werk leveren in de gemeente om een rode taart uit te reiken. Deze maand gingen ze op bezoek bij de vrijwilligers van de Bovenkamer.

De PvdA trof een groep zeer betrokken vrijwilligers aan met verschillende motivaties. De een zag een berichtje in de krant en was op zoek naar iets zinvols, een ander vindt de omgeving mooi en de levendigheid in de Kaardebol. Weer iemand anders heeft langdurig in een verpleegtehuis gewerkt en is in een reorganisatie terecht gekomen. Door bij de Bovenkamer te helpen doet hij ervaring op met het beginstadium van Alzheimer en kan hij meer tijd besteden aan de mantelzorgers. Juist dat laatste miste hij in zijn eerdere werk.

Tien vrijwilligers
De Bovenkamer heeft een plek in de Kaardebol aan de Harenbergerweg in Zutphen. Er werken ongeveer tien vrijwilligers en een vaste kracht om de Bovenkamer vijf dagen per week open te kunnen houden. Er is een woonkamer waar iedereen welkom is om een kopje koffie te drinken, een gesprek te voeren of bijvoorbeeld te puzzelen. Ook organiseren ze activiteiten, veelal door de bezoekers zelf voorgesteld. Er is een tafeltennistafel, er wordt gedanst, muziek gemaakt en hout bewerkt. Ook fietsen vrijwilligers samen met bezoekers, hiervoor is een duofiets nog een wens.

Bron: Contact, publicatie ma 27 feb 2017, 10:14