Actieve schilderworkshop o.l.v. Clara Elders

 

Op maandagmiddag 6 november 2017 biedt de Bovenkamer een schilderworkshop aan in de Kaardebol (Harenbergweg 1, Zutphen), bedoeld voor bezoekers van de Bovenkamer en, in het kader van de Week van de Mantelzorg, voor (andere) mantelzorgers uit de Gemeente Zutphen. Docente Clara Elders begeleidt de middag waarin men op speelse, intuïtieve manier met creativiteit aan de slag gaat. De nabij gelegen Vlindertuin De Kas wordt bezocht voor inspiratie.

 

Workshop Met Verve

 

Deze schilderworkshop gaat van start met een gezamenlijke los-schilderoefening om te wennen aan het materiaal. Muziek vormt hierbij de uitnodiging om in beweging te komen.

Vervolgens lopen we in stilte naar de vlindertuin en proeven daar de sfeer met al onze zintuigen. We laten ons inspireren door de kleuren en vormen van de planten en de vlinders en het spel dat ze samen spelen. Terug in de cursusruimte gaat ieder aan de slag met een groot schilderij, geïnspireerd op de beelden van de vlindertuin.

Er wordt gewerkt met acrylverf op papier en naast kwast ook met spons, roller, paletmes en andere materialen.

We schilderen niet naar de realiteit en hebben vooraf geen vast doel voor ogen: de kunst is om te reageren op wat zich in het moment aandient en te werken met de verrassingen die ontstaan.

Ervaring in schilderen is niet nodig: zin om iets te proberen wel. Het is raadzaam oude kleren aan te doen of een schort of iets dergelijks mee te nemen want de verf gaat niet meer uit de kleren.

 

Over Clara Elders

 

Clara heeft  zich na haar lerarenopleiding en opleiding aan de kunstacademie verder ontwikkeld als creatieve duizendpoot. Ze geeft schildercursussen, ontwerpt en maakt kostuums voor dans en theater en exposeert af en toe met haar eigen werk.

In haar schilderlessen ervaren mensen veel plezier en vrijheid door de inspirerende, speelse opdrachten. Het ontdekken via experiment en werken vanuit het gevoel en de intuïtie staan centraal. Ze schept een veilige sfeer waarin men zich naar hartenlust kan uitleven. Ze coacht je in het schilderen zonder sturend te zijn.

 

Praktische info

 

Locatie: hoofdgebouw de Kaardebol, Harenbergweg 1 te Zutphen

Datum/Tijd: Maandag 6 november van 13:30 tot 15:30 uur. Inloop vanaf 13:15 uur.

Vooraf aanmelden noodzakelijk: mail naar info@debovenkamerzutphen.com of bel 06-24954318.

 

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Na aanmelding ontvangt u een deelnamebevestiging. Wanneer alle plaatsen al vergeven zijn, ontvangt u eveneens bericht. Vergeet dus niet uw contactgegevens te vermelden, bij voorkeur e-mailadres en telefoonnummer.

 

Meer info over de Bovenkamer: www.debovenkamerzutphen.com

Meer info over Vlindertuin de Kas: www.vlindertuindekas.nl en

de Kaardebol: https://www.facebook.com/dekaardebolzutphen/

Meer info over de docente: www.claraelders.nl