Activiteitenprogramma

Op basis van vragen en ideeën van bezoekers hebben wij een programma gemaakt. Het maandprogramma passen wij doorlopend aan op basis van wensen en ervaringen.
 
 Vaste/Terugkerende activiteiten zijn:
 • Mantelzorgochtend, elke maandag t/m 28 mei (vanaf 1 juni is de Bovenkamer op maandag gesloten)
 • Bovenkamerkoor, vanaf 10 april 2018 elke dinsdagochtend en ook in 2019 zolang er voldoende animo is. Af en toe treed het koor op, zie ook het filmpje op onze Facebookpagina.
 • Spreekuur casemanagers dementie, elke derde dinsdagochtend van de maand
 • Workshop “Kopje Theekenen”,  een-of tweemaal per maand op dinsdag of woensdag
 • Workshops Tai Chi, regelmatig op dinsdagmiddag sinds maart 2019.
 • Muziek met Gideon, regelmatig op woensdagochtend. De activiteit werd in 2017/2018 verzorgd door Koen van Ravensberg en is in februari 2019 overgenomen door Gideon Biegstraaten.
 • Sjoelen, regelmatig op woensdag of vrijdag.
 • Meer Bewegen voor Ouderen, regelmatig op dinsdag- en donderdagmiddag (in 2019 steeds op donderdagen)
 • Soepdag, wekelijks op donderdag tot en met mei 2018
 • Geheugenspreekuur GGNet, elke eerste donderdagochtend van de maand, tot en met december 2018 (als gevolg van bezuinigingen van de Gemeente Zutphen kan het spreekuur in 2019 niet meer plaatsvinden)
 • Ontspanningsuur, tweemaal per maand, in 2018 op maandag- of donderdagochtend, in 2019 op vrijdagochtend.
 • Wandelen en lunchen (of andersom), regelmatig op vrijdag
 • Als vanouds dansen, regelmatig op vrijdagmiddag
 
 
In de Bovenkamer kunt u verder deelnemen aan (andere) creatieve workshops, tafeltennis, tafelvoetbal, gezelschapsspellen, legpuzzels maken, woordpuzzels maken, muziek luisteren.
Voor een kopje koffie of thee, gezelschap en het uitwisselen van informatie/ervaringen, kunt u van dinsdag tot en met vrijdag terecht in onze huiskamer van 10.00-16.00 uur (vanaf 1 juni 2018 niet meer op maandag).

 

PROGRAMMA DOWNLOADEN

Onze huidige activiteiten kunt u vinden in het maandprogramma, zie onderaan deze pagina.
 

 

VOORLICHTING EN PROJECTEN IN DE BOVENKAMER

De Bovenkamer organiseert ook voorlichtingsbijeenkomsten over dementie. Regelmatig kunt u in de grote zaal van de Kaardebol een presentatie over de Bovenkamer bijwonen. De eerstvolgende datum is op maandagmiddag 6 mei 2019 om 14.00 uur. Iedereen is welkom! Deze presentatie komen we overigens ook graag op een door u gewenste locatie geven.
Op 15 maart 2018 was er een theater over dementie in de Kaardebol. Daarnaast organiseren wij andere voorlichtingsactiviteiten- en bijeenkomsten, óók voor onze vrijwilligers.
In september was er opnieuw een theater over dementie, deze keer in St. Elisabeth. Een samenwerking tussen het Alzheimer Café Zutphen, het Odensehuis, Sutfene en de Bovenkamer Zutphen in het kader van Wereld Alzheimer Dag. Meer informatie kunt u elders op de website lezen.
 

 

Op woensdag 28 maart 2018 startte het project ‘Teken de wereld van Jo Spier’, een samenwerking tussen het Odensehuis en de Bovenkamer Zutphen met medewerking van Musea Zutphen en kunstenares Karolien Blankers. De gemaakte werkstukken waren van 18 mei t/m 15 juni op dinsdag t/m vrijdag tussen 12.30-13.30 uur te bezichtigen in de Bovenkamer en van 17 juni t/m 8 juli tijdens openingstijden in het Odensehuis (zie www.odensehuiszutphen.nl). Informatie over het project vindt u elders op de website.


Het Paasweekend is jaarlijks het startweekend van het seizoen op de Kaardebol, in 2018 was het ook de start van de uitvoering van het door gemeenteraad goedgekeurde ontwikkelplan voor de Kaardebol. Zodoende was de Bovenkamer in het Paasweekend extra open. In 2019 zal dat ook zo zijn, op zaterdag 20 april van 11.00-14.00 uur. Eventuele extra openingstijden worden nog bekend gemaakt. In en vanaf het Paasweekend zijn ook veel andere activiteiten op het terrein, bekijk hiervoor de Facebookpagina van de Kaardebol


In mei 2018 startte de voorbereidingen voor het SOMASONO project in de Bovenkamer. Op 26 november 2018 is door wethouder Mathijs ten Broeke de SOMASONO bank onthuld. Daarmee startte de onderzoeksperiode ‘voelbaar geluid en beginnende dementie’. Lees hierover in dit artikel.


Houd onze website en nieuwsberichten in de gaten! Voor de nieuwsberichten kunt u zich aanmelden via info@debovenkamerzutphen.com.

 
 

Via deze link kunt u het activiteitenprogramma van maart/april 2019 downloaden. Afgedrukte versies zijn verkrijgbaar in de Bovenkamer. Onderaan dit artikel is het maandprogramma ook weergegeven.

Zelf het programma printen? Dan raden wij u deze versie van het activiteitenprogramma van april/mei 2019 aan, in andere lay out en zonder kleur. Let op: Daarin staan de meeste activiteiten vermeld, echter niet alle activiteiten. Van de meeste activiteiten zijn de in juni 2019 geplande data eveneens vermeld. 

 
In de agenda kunt u per activiteit meer informatie vinden.
 

 

We nodigen u en/of de mensen uit uw netwerk van harte uit om de Bovenkamer te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.