Activiteitenprogramma

Sinds april 2020 werkt de Bovenkamer Zutphen op aangepaste wijze om de risico’s voor verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er online activiteiten, maar ook weer activiteiten op locatie. Tijdens de lockdown periode is deelname alleen mogelijk na aanmelding vooraf. Er is helaas tijdelijk geen seniorenboksen, vanaf 2 maart 2021 wel ‘boksbewegen’. Deze en alle overige beweegactiviteiten worden tijdens de lockdown zittend op de stoel gegeven en voldoen aan de richtlijnen die voor ons gelden.
 
Wij werken volgens RIVM richtlijnen en houden dus ook 1,5 meter afstand in acht.
 
TIJDELIJK BIEDEN WIJ OOK ONLINE ACTIVITEITEN AAN:
– Online live ontmoeting/contact via Zoom – Op afspraak
Online zingen met Fleur via Zoom – Elke dinsdagochtend 
Online workshop Tai Chi via Zoom – Regelmatig op woensdagmiddag
Online live Ontspanningssessie via Zoom – Elke vrijdagochtend (behalve op feestdagen) en soms extra op woensdagochtend.
 
Voor meer informatie of aanmelden voor bovenstaande, mail naar coördinator Chantal Elskamp via  info@debovenkamerzutphen.com. Nog niet bekend met Zoom? Wij helpen u graag!
 
—————————————————————————————————————————————————————-
 

PROGRAMMA DOWNLOADEN

Onze huidige activiteiten kunt u vinden in het maandprogramma.

Via deze link kunt u het activiteitenprogramma van (het eerste deel van) maart 2021 downloaden. Afgedrukte versies zijn verkrijgbaar in de Bovenkamer. De rest van het programma van maart 2021 kunt u elders op onze website zien, via deze link: http://www.debovenkamerzutphen.com/agenda/. Onderaan dit artikel is het maandprogramma ook weergegeven.

Opmerking: Vanwege de geldende coronamaatregelen is er tijdens de lockdown periode helaas geen seniorenboksen. Vanaf 2 maart 2021 is er wel elke dinsdagmiddag MBvO met Huseyin, oftewel ‘boksbewegen’ (zittend op de stoel). Wij hopen na de lockdown het seniorenboksen weer te kunnen starten.

In de agenda en ook via deze link kunt u per activiteit meer informatie vinden.

In de Bovenkamer kunt u verder deelnemen aan (andere) creatieve workshops, tafeltennis, tafelvoetbal, gezelschapsspellen, het maken van legpuzzels of woordpuzzels, muziek luisteren, maar ook bijvoorbeeld spelen op de piano of het keyboard. Uw ideeën zijn welkom!
Voor een kopje koffie of thee, gezelschap en het uitwisselen van informatie/ervaringen, kunt u van dinsdag tot en met vrijdag terecht in onze huiskamer van 10.00-16.00 uur (vanaf 1 juni 2018 niet meer op maandag).
 
We nodigen u en/of de mensen uit uw netwerk van harte uit om de Bovenkamer te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.

Houd onze website en nieuwsberichten in de gaten! Voor de nieuwsberichten kunt u zich aanmelden via info@debovenkamerzutphen.com.

—————————————————————————————————————————————————-

Onderstaand overzicht wordt momenteel geactualiseerd. Reeds geactualiseerd is de informatie per activiteit, te vinden via deze link.

—————————————————————————————————————————————————-
Hieronder vindt u de informatie over hoe de Bovenkamer was vóór de sluiting. Wij hopen dit in de loop van het jaar weer te kunnen voortzetten.
—————————————————————————————————————————————————-
 
Op basis van vragen en ideeën van bezoekers hebben wij een programma gemaakt. Het maandprogramma passen wij doorlopend aan op basis van wensen en ervaringen.
 
 
 Vaste/Terugkerende activiteiten zijn:
 • Bovenkamerkoor, vanaf 10 april 2018 elke dinsdagochtend. Af en toe treedt het koor op, zie ook het filmpje op onze Facebookpagina.
 • Spreekuur casemanagers dementie, elke derde dinsdagochtend van de maand.
 • Creatieve middag met mandala’s tekenen / kleuren, elke dinsdagmiddag sinds december 2019.
 • Workshops Tai Chi, regelmatig op dinsdagmiddag sinds maart 2019.
 • Seniorenboksen, regelmatig op dinsdagmiddag.
 • Muziek met Gideon, regelmatig op woensdagochtend sinds februari 2019. 
 • Workshop “Kopje Theekenen”,  een-of tweemaal per maand, in 2020 op woensdagmiddag.
 • Sjoelen, regelmatig op woensdag of vrijdag.
 • Meer Bewegen voor Ouderen, regelmatig op dinsdag- en donderdagmiddag (in 2019 en 2020 steeds op donderdagen)
 • Soepdag, wekelijks op donderdag tot en met mei 2018 en vanaf oktober 2019 tot en met maart 2020. Buiten deze periodes was er op donderdag altijd iets extra’s bij de lunch, zoals gekookt/gebakken ei of vleeswaren.
 • Ontspanningsuur, tweemaal per maand sinds 2018, in 2019 en 2020 op vrijdagochtend.
 • Als vanouds dansen, eenmaal of tweemaal per maand op vrijdagmiddag 
 • Wandelen en lunchen (of andersom), regelmatig op vrijdag
In de Bovenkamer kunt u verder deelnemen aan (andere) creatieve workshops, tafeltennis, tafelvoetbal, gezelschapsspellen, het maken van legpuzzels of woordpuzzels, muziek luisteren, maar ook bijvoorbeeld spelen op de piano of het keyboard. Uw ideeën zijn welkom!
Voor een kopje koffie of thee, gezelschap en het uitwisselen van informatie/ervaringen, kunt u van dinsdag tot en met vrijdag terecht in onze huiskamer van 10.00-16.00 uur (vanaf 1 juni 2018 niet meer op maandag).

Het Paasweekend is jaarlijks het startweekend van het seizoen op de Kaardebol, in 2018 was het ook de start van de uitvoering van het door gemeenteraad goedgekeurde ontwikkelplan voor de Kaardebol. Zodoende was de Bovenkamer in het Paasweekend extra open. In 2019 was de Bovenkamer tijdens het Paasweekend extra open op zaterdag 20 april, zondag 21 april en maandag 22 april van 11.00-14.00 uur. In 2020 waren de Bovenkamer en de Kaardebol tijdens het Paasweekend helaas niet open vanwege het Coronavirus. Wij hopen dat dit in 2021 wel weer mogelijk zal zijn. In en vanaf het Paasweekend zijn jaarlijks ook veel andere activiteiten op het terrein, bekijk hiervoor de Facebookpagina van de Kaardebol. Op deze pagina vindt u ook actuele informatie van diverse organisaties en initiatieven op de Kaardebol.

In juli en augustus 2019 is er binnen het project ‘Bewegen in de Zomer’ de mogelijkheid geboden om wekelijks twee- of driemaal per week mee te doen aan verschillende beweegactiviteiten. Dankzij projectfinanciering van het Oranje Fonds, Fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK kon men ook kennis maken met seniorenboksen. Klik hier voor meer informatie over seniorenboksen. In september t/m november was er een vervolg. In 2020 is er seniorenboksen geweest in maart en kreeg dit in september vervolg, opnieuw dankzij (dezelfde) projectfinanciering. Bij voldoende animo gaat de activiteit na de zomermaanden en mogelijk ook in het nieuwe jaar door.

In mei 2018 startte de voorbereidingen voor het SOMASONO project in de Bovenkamer. Op 26 november 2018 is door wethouder Mathijs ten Broeke de SOMASONO bank onthuld. Daarmee startte de onderzoeksperiode ‘voelbaar geluid en beginnende dementie’. Lees hierover in dit artikel. Het project wordt in 2019 en 2020 voortgezet. U kunt zich in de Bovenkamer aanmelden voor een kennismakingssessie.

 

De rest van het programma van maart 2021 kunt u elders op onze website zien, via deze link: http://www.debovenkamerzutphen.com/agenda/

Een nieuw programmaoverzicht wordt op deze pagina zo snel mogelijk gepubliceerd na de persconferentie die verwacht wordt op 23 maart 2021, omdat we dan ook beter kunnen inschatten wat de mogelijkheden zijn in april. U kunt zich wel alvast aanmelden als geïnteresseerde voor een afspraak of activiteit in de gehele maand maart en april.