Activiteitenprogramma 2016 en 2017

Op basis van vragen en ideeën van bezoekers hebben wij een programma gemaakt voor het laatste kwartaal van 2016.
In 2017 en 2018 passen wij wij het maandprogramma doorlopend aan op basis van wensen en ervaringen.

Nieuw in januari 2017 zijn de wekelijkse decoratieochtenden met decoreren van houten voorwerpen door middel van houtbranden, houtgraveren en/of schilderen. De creatieve activiteit is de rest van het jaar op dinsdag voortgezet als creatieve ochtend met ook tekenen, haken en breien of andere creatieve bezigheden. Iedereen doet wat hij/zij zelf leuk vindt, zo lang er plezier in is. De activiteit loopt door tot in elk geval maart 2018 en wordt mogelijk daarna ook nog voortgezet. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!

In februari 2017 zijn wij gestart met tafeltennis! In het maandprogramma van maart en april was het een wekelijkse activiteit op de donderdagmiddag. Op andere momenten kan in overleg de tafeltennistafel ook gebruikt worden. Dankzij onze samenwerking met Tafeltennisvereniging Torenstad kunnen wij Tafeltennissen in de Kaardebol aanbieden. Wegens succes is deze activiteit ook in mei en juni nog voortgezet. En de tafel is ook nu nog beschikbaar. Ook is er inmiddels een voetbalspeltafel. Leuk voor jong en oud!

In maart en april 2017 startten wij met andere nieuwe activiteiten, zoals:
‘Als vanouds dansen’ in samenwerking Dansschool Vieberink (24 maart, 21 april, 26 mei, 30 juni en vervolgens op 13 oktober en 17 november 2017. In 2018 zal deze activiteit ook weer plaatsvinden.)
‘Muziek met Koen’, een muziekactiviteit onder leiding van een muziekagoog (vanaf april t/m december 2017 op twee woensdagochtenden in de maand, in 2018 verhuist deze activiteit naar de vrijdagochtend.)
Belevings/Stiltemomenten in Vlindertuin De Kas (april, mei, juni en juli 2017). In november was er een schilderworkshop in samenwerking met Vlindertuin de Kas. De Vlindertuin is nu gesloten en gaat in april 2018 weer open.

Op 29 maart en 4 april maakten vonden een tweetal workshops vilten (beginners/gevorderden) plaats in samenwerking met De Kleine Kaardebol en JOC Creaties.
Op vrijdag 7 april genoten we op onze locatie van theater Bovenkamer. Op 15 maart 2018 staat opnieuw een theater gepland, informatie volgt.
Op 17 mei vond een informatiebijeenkomst over mondzorg bij ouderen plaats in de Bovenkamer.
Op 24 mei en 8 juni gaf Ykje Idema basisworkshops mandala tekenen. In het najaar op 6 september en 11 oktober. Deze activiteit zal in 2018 terug komen. In tussentijd zijn we met mandala’s bezig door reeds getekende mandala’s te kleuren, vaak onder het genot van iets te drinken en een gezellige muziek-CD.

In de maanden juli t/m oktober organiseerden wij rondleidingen over het terrein van de Kaardebol, die startten bij Kwekerij de Buitenboel en eindigden in de Bovenkamer waar de deelnemers een kopje koffie, thee of sap aangeboden werd. Na de seizoensopening van het terrein in het voorjaar van 2018 zijn nieuwe rondleidingen te verwachten.


Op de maandagen 3 juli, 25 september en op woensdag 29 november kon u in de grote zaal van de Kaardebol een presentatie over de Bovenkamer bijwonen. Binnenkort wordt de volgende presentatie gepland, die begin 2018 zal plaatsvinden. Iedereen is welkom!


Op 5 oktober startten wij met ‘Donderdag soepdag!’ Wegens succes verlengen wij de activiteit en kunt u elke donderdag tot en met 7 december komen eten in de Kaardebol. Om 12.30 uur serveert kok Martin een biologische maaltijdsoep met stokbrood. In januari 2018 is er eveneens wekelijks op donderdag soepdag!

Nieuw in oktober waren de lessen Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), onder leiding van Margriet Timmer en Kerstkaarten maken met Joke. Beide activiteiten kregen vervolg in november en december. Meer Bewegen voor Ouderen gaat ook in 2018 (wekelijks) door. Kaarten maken doen we overigens ook vaak op de dinsdagochtend, onze creatieve ochtend.


In november was de eerste Zutphense Week van de Mantelzorg, met ook verschillende activiteiten op de Kaardebol (6 t/m 12 november 2017). Uiteraard deed de Bovenkamer mee! Wij organiseerden een schilderworkshop i.s.m. Vlindertuin de Kas, proeflessen Flow & Relax, een lunch, een workshop brood bakken i.s.m. Erve Eme en waren speciaal voor de Week van de Mantelzorg extra open op zondagmiddag 12 november. In 2018 zal de Bovenkamer opnieuw een bijdrage aan deze bijzondere week leveren èn in januari en februari volgen opnieuw enkele ontspanningsuren onder leiding van Helga van den Berg.


In december 2017 vond een workshop papierkunst plaats, deelnemers maakten een 3D Kerstster van krantenpapier. Deze bleven nog even op de locatie voordat ze mee naar huis gingen, als decoratie in de ruimte waar het gezellige decemberdiner voor bezoekers, vrijwilligers en andere betrokkenen bij de Bovenkamer plaatsvond. In maart 2018 is opnieuw een workshop papierkunst gepland, deze keer maken we een wanddecoratie van toiletpapierrollen. U kunt zich hiervoor nu al aanmelden!


Onze huidige activiteiten kunt u vinden in het maandprogramma, zie dit artikel.

Houd onze website en nieuwsberichten in de gaten! Voor de nieuwsberichten kunt u zich aanmelden via info@debovenkamerzutphen.com.

In de agenda kunt u per activiteit meer informatie vinden.

 

We nodigen u en/of de mensen uit uw netwerk van harte uit om de Bovenkamer te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.

Daar de Bovenkamer over meerdere ruimtes beschikt, is de huiskamer tijdens activiteiten gewoon voor alle bezoekers geopend.