Basisworkshops mandala tekenen

In mei, juni, september en oktober 2017 organiseerde de Bovenkamer basisworkshops Mandala Tekenen onder leiding van Ykje Idema. Aansluitend was er gelegenheid tot samen lunchen.

Het waren geslaagde ochtenden. We verwachten de komende periode nog een nieuwe workshop te kunnen aanbieden. Tekenervaring is hiervoor niet nodig!

Lees hieronder nadere informatie en bekijk de foto’s.

 

 

De eerste resultaten van de workshop van 24 mei jl., het tekenen van een groeimandala:

                                                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie van de workshop van 8 juni jl., het tekenen van een persoonlijke themamandala:

 

 

 

 

 

Binnenkort kunt u hieronder de foto’s zien van de workshop van 6 september jl. waarbij 12 deelnemers een levensbloem mandala leerden tekenen. Ook van de workshop van 11 oktober jl. volgen nog foto’s.

Hieronder kunt u de informatie lezen over de laatste twee workshops.

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie zich alvast wil aanmelden voor een volgende nog te plannen workshop, mail naar: info@debovenkamerzutphen.com.

Ykje schrijft over mandala tekenen en stelt zich voor:

Op zoek naar rust en aandacht voor jezelf?

Dan nodig ik je uit om kennis te maken met mandala tekenen

Mandala is een woord uit het Sanskriet, een taal uit het oude Indië en betekent wiel of cirkel. De cirkel wordt gezien als het oersymbool voor het heelal maar ook als symbool voor oneindigheid.

Een mandala bestaat uit een basiscirkel die meestal opgevuld is met geometrische figuren, vormen, lijnen, symbolen en kleuren.

Het tekenen van een mandala is heel rustgevend en kan een vorm van meditatie zijn.

Ik ben docent beeldende vorming en verzorg sinds een paar jaar met veel plezier workshops mandalatekenen. Graag laat ik je kennismaken met mandalatekenen. Geniet tijdens deze workshop van het maken van een persoonlijke mandala waarin je zelf vorm laat groeien om deze later te voorzien van kleur. Tekenervaring is echt niet nodig, wel plezier in en aandacht voor het zelf creëren van een persoonlijk werkstuk.

Veel materialen zijn aanwezig, zoals papier en kleurpotloden. Zelf meenemen: een eenvoudige passer, B2/B3 potlood, zwarte fineliner. Heb je dit niet? Informeer dan tijdig vooraf bij de Bovenkamer of er nog leensets beschikbaar zijn. 

Ik zie je graag op woensdagochtend 11 oktober 2017.

Hartelijke groet, Ykje Idema