Infobijeenkomst mondzorg bij ouderen op 17 mei 2017

Op initiatief van Hetty Bos van Buurtzorg vond een tweetal bijeenkomsten over mondzorg bij ouderen plaats, in april 2017 in het Odensehuis, in mei in de Bovenkamer. Tijdens deze informatiemiddagen werd waardevolle informatie gegeven over mondzorg bij ouderen, over eigen tanden én kunstgebit door een tandarts, een mondhygiëniste en wijkverpleegkundige.

Volgens de bezoekers was het leerzaam en stimulerend om na de gegeven informatie op de juiste wijze het gebit te kunnen verzorgen en zo gezondheidsproblemen te voorkomen. Ingesleten gebruiken bleken niet altijd goed, dus prettig om te weten wat dan wèl verstandig is om te doen!

Lijkt het u ook interessant zo’n bijeenkomst bij te wonen of wilt u er één organiseren voor een groep? Dan kunt u dit aangeven bij Hetty Bos via hettybos@buurtzorgnederland.com of 06-23432235. Hetty is werkzaam in team Buurtzorg Zutphen Noord, telefoon  06-57311950 en heeft contacten met een tandarts en mondhygiëniste om samen de voorlichting te geven. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en er is geen medische kennis nodig. Het is overigens ook mogelijk een voorlichtingsbijeenkomst af te spreken die juist afgestemd is op beroepskrachten met medische kennis.

 

Voor meer informatie over de bijeenkomsten die in april en mei plaatsvonden, zie onderstaande flyer.