Maandelijks geheugenspreekuur in de Bovenkamer

Geheugenspreekuur

Veel mensen met zorgen over hun geheugen (om welke reden dan ook), stappen niet gauw naar de huisarts of een andere deskundige. Sommigen maken zich onnodig ongerust. Anderen blijven te lang van noodzakelijk hulp verstoken. Onduidelijkheid over de oorzaak van de geheugenklachten kan juist veel onzekerheid met zich mee brengen. Het kan leiden tot het ontstaan of een toename van (lichamelijke) klachten. Om dit te voorkomen is het geheugenspreekuur opgezet.

Voor wie

Voor iedereen die vragen of twijfels heeft over geheugenproblemen, concentratieproblemen of aanverwante klachten. Het kan gaan om eigen klachten of klachten van een naaste.

Wat biedt het spreekuur:

Een luisterend oor.
– Informatie en voorlichting over geheugen, vergeetachtigheid en aanverwante zaken.
– Een eenvoudige geheugentest.
– Tips en adviezen.

Het betreft een individueel spreekuur, waarvoor geen afspraak gemaakt hoeft te worden.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek van het spreekuur.

Waar en wanneer?

Het spreekuur vindt elke eerste donderdagochtend van de maand plaats in de Bovenkamer, Harenbergweg 1, Zutphen (terrein de Kaardebol), van 10.30-11.30 uur. In december 2018 is het laatste geheugenspreekuur.

Wegens bezuinigingen van de Gemeente Zutphen zal het geheugenspreekuur in 2019 niet meer plaatsvinden. Wij verwijzen u graag naar het maandelijkse spreekuur van de casemanager dementie in de Bovenkamer.

Kennismaking

Het spreekuur wordt gehouden door Madelon Westendorp. Hieronder stelt zij zich aan u voor.

Mijn naam is Madelon Westendorp en ik werk als Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige bij GGNet in het team Ouderen Zutphen. Binnen mijn werk kom ik diverse ziektebeelden tegen waaronder depressies, psychoses en (beginnende) dementie. De symptomen van deze ziektebeelden kunnen soms erg op elkaar lijken. Zo kan het lijken dat er geheugenproblemen zijn maar na nader onderzoek blijken dat concentratieproblemen te zijn wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld een depressie.
Wanneer u zich zorgen maakt over uw geheugen en er is nog geen diagnose gesteld, dan nodig ik u uit eens langs te komen bij het geheugen-inloopspreekuur van de Bovenkamer. Door middel van een gesprek aangevuld met een diagnostische screening kunnen we samen bekijken welke richting op gedacht moet worden.

Met vriendelijke groet,  Madelon Westendorp