Zutphens Geheugenspreekuur (tijdelijk telefonisch i.p.v. in de Bovenkamer en het Odensehuis)

Geheugenspreekuur in de Bovenkamer

Maandelijks was er een Geheugenspreekuur van de casemanagers dementie in de Bovenkamer. De derde dinsdag van elke maand van 11.00-12.00 uur was daar een casemanager dementie van het Dementienetwerk aanwezig die uw vragen kon beantwoorden. Het betrof een gratis inloopspreekuur en vooraf aanmelden was niet nodig. Vanwege het Corona-virus vervielen de spreekuren van maart t/m mei 2020.

Tijdelijk telefonisch Geheugenspreekuur op dinsdagen

Vanwege het Corona-virus worden de geheugenspreekuren tijdelijk niet op locatie gehouden, maar vinden deze vanaf juni telefonisch plaats. Elke eerste en derde dinsdag van de maand kunt u tussen 11.00 en 12.00 uur bellen met een casemanager dementie. Telefoon: 0314-357116. Wij hopen de geheugenspreekuren op locatie in november 2020 weer te kunnen hervatten.

Waarvoor is het Geheugenspreekuur?

Heeft u vragen op het gebied van geheugenproblemen en vraagt u zich af of er meer aan de hand is? De casemanager dementie helpt u verder door informatie te geven over geheugenproblemen en dementie. Het kan gaan om klachten van uzelf of van uw naaste. Als u van uw huisarts de diagnose dementie heeft gekregen kunt u ook terecht bij de casemanager dementie. Door een kort gesprek waarin u vertelt wat de vraag of behoefte is, kan de casemanager dementie samen met u kijken of u hulp nodig heeft en welke ondersteuning er nodig is. Allerlei praktische vragen kunt u doornemen met de casemanager dementie, bijvoorbeeld: mantelzorgondersteuning, rijbewijs, dagopvang, etc.

Geheugenspreekuur:
Derde dinsdag van de maand van 11.00-12.00 uur (tijdelijk alleen telefonisch, niet op locatie!)
De Bovenkamer Zutphen, locatie De Kaardebol, Harenbergweg 1 in Zutphen

In het Odensehuis Zutphen was eveneens een maandelijks geheugenspreekuur. U kon daar terecht op elke eerste dinsdagochtend van de maand van 11.00-12.00 uur. Adres: Tengnagelshoek 6. Ook dit spreekuur is nu tijdelijk alleen telefonisch en niet op locatie!

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het Dementienetwerk: www.dementienetwerk.nl


Bovenaan op de foto: Monique Wijgman, Helma Sletterink, Karen Gieling, Suzan Maas, Heleen Drewes.

Onderaan op de foto: Mieke Voskamp, Frans Mintjens en Ton Tielbeke.

Op deze foto ontbreekt Klaske Suurd. Zie onderstaande foto:

Bovenaan op de foto: Helma Sletterink,  Klaske Suurd, Heleen Drewes en Karen Gieling.

Onderaan op de foto: Mieke Voskamp, Frans Mintjens en Ton Tielbeke.

Op deze foto ontbreken: Suzan Maas en Monique Wijgman (zie bovenstaande foto).