Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)

Op verzoek van bezoekers van de Bovenkamer organiseren we ook beweegactiviteiten, denk aan tafeltennissen en stijldansen. In oktober 2017 startten we met Meer Bewegen voor Ouderen (kortweg MBvO) onder leiding van Margriet Timmer. Tot en met december 2017 was deelname kosteloos. Na de gratis proefperiode in 2017 wordt met ingang van januari 2018 per les op dinsdag of donderdag een eigen bijdrage gevraagd van € 2,50 p.p.

Wanneer u in de Bovenkamer een (activiteiten)strippenkaart voor € 10,00 koopt, is de vijfde keer gratis. Graag vooraf -indien mogelijk gepast- betalen in de Bovenkamer.

Vooraf opgeven is niet nodig.

Na in ontspannen sfeer samen bewegen wordt afgesloten met samen iets drinken in de Bovenkamer. Locatie: Hoofdgebouw de Kaardebol, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen.

De data in september t/m december 2018 kunt u lezen op onderstaande flyer. Let op: De tijden op de dinsdagen zijn anders dan op de donderdagen!

DINSDAG van 14.30-15.30 uur                    DONDERDAG van 14.00-15.00 uur

In 2019 wordt MBvO niet meer op de dinsdagmiddag gegeven, enkel nog op donderdagen, tweemaal per maand. De data worden hier binnenkort bekend gemaakt.

 

 

 

Graag willen we vaker beweegactiviteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld T’ai Chi. We weten nog niet of dit op de ochtend of middag zal zijn en op welke dag. Als u belangstelling heeft, horen/lezen wij graag op welke dagdelen het u goed zou uitkomen. Op basis van de reacties (en beschikbaarheid van een docent) kunnen wij dan een keuze maken.

 

Margriet stelt zich voor:

 

Margriet Timmer

Mijn naam is Margriet Timmer. Ik ben gediplomeerde docente Sportleider Senioren Sport en gediplomeerde Allround Wandelsport Instructeur.

Ook ben ik gecertificeerd BeweegKuur Instructeur en gecertificeerd docent In Balans. Sporten is mijn passie. Ik vind het elke keer ook weer een uitdaging om les te geven aan groepen senioren.

Daarbij staat het plezier en het sociaal contact met senioren centraal. En of het nu bewegen is met materiaal of zonder materiaal, het gaat op een ontspannen sfeer en altijd wel met muziek.

Muziek zet al aan om te gaan bewegen. Natuurlijk zijn er ook wensen en behoeften van de deelnemers en differentiatie is ook wel nodig, omdat er verschillende niveaus zijn, zodat iedereen ook mee kan doen.

Uiteraard niks moet alles mag.

 

Wat is MBvO?

Meer Bewegen voor Ouderen (kortweg MBvO), een interventie die betekenis- en zinvol is voor de senioren, organisatoren en lesgevers.

MBvO bestaat sinds 1971 en staat voor bewegingsactiviteiten voor senioren met ouderdomsmotoriek onder leiding van docenten met een speciale opleiding hiervoor. Naast beweging specifieke intenties wordt bij alle MBvO-activiteiten de bevordering van zelfstandigheid en zelfredzaamheid nagestreefd. Beweegplezier en sociaal contact zijn daarbij erg belangrijk. De inhoud van de lessen wordt aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. De doelgroep van het MBvO bestaat uit senioren met ouderdomsmotoriek.

Het doel van MBvO is het optimaliseren van het lichamelijk en psychosociaal functioneren van senioren al dan niet met een lichamelijke beperking door middel van regelmatige deelname aan groepsgebonden bewegingsactiviteiten onder deskundige leiding waardoor zelfstandigheid, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven verhoogd wordt.