Ontspanningsuur

Ontspannen bewegen, yoga, ontspannings- en ademhalingsoefeningen onder leiding van docente Helga van den Berg, dat is het Ontspanningsuur!

Deze succesvolle activiteit vond in 2018 vooral op de donderdagochtend plaats, maar is in 2019 verhuisd naar de vrijdagochtend. In 2020 en 2021 vindt de activiteit ook op de vrijdagochtend plaats, van 11.00-12.00 uur. Inloop vanaf 10.30 uur.

Daarnaast worden in 2021 soms extra Ontspanningsuren ingepland op andere dagen dan de vrijdag. Hierover kunt u lezen in ons maandprogamma en in de agenda van deze website.

Wegens tijdelijke sluiting van de Bovenkamer vanwege het Coronavirus, verviel vanaf 20 maart tot en met 3 juli 2020 het reguliere Ontspanningsuur op locatie. Maar….

Vanaf 10 juli kon 2020 er ook weer op de locatie gestart worden. Het Ontspanningsuur in de zaal vindt – gecombineerd met de Online Ontspanningssessie – in principe elke vrijdagochtend* plaats.

Voor de ontspanningsuren op locatie geldt dat er per keer maximaal 12 deelnemers kunnen meedoen. Vooraf aanmelden is zodoende aan te raden. Eigen bijdrage: € 2,50 per persoon per les, te voldoen tijdens de inloop in de huiskamer van de Bovenkamer vanaf 10.30 uur. Of gebruik de activiteiten strippenkaart!

Op vrijdag 12 november 2021, tijdens de Zutphense Week van de Mantelzorg, kunnen mantelzorgers gratis meedoen. Zij kunnen zich bij ons aanmelden via de huiskamertelefoon of via e-mail. Alleen wanneer de 12 beschikbare plekken niet door mantelzorgers gevuld worden, vullen wij de overgebleven plekken aan met overige geïnteresseerden. (Zij betalen wél de eigen bijdrage van € 2,50 p.p. en kunnen zich voor deze datum aanmelden voor de reservelijst). 

Het is prettig als u een handdoek of (hamam)kleed meeneemt om over de yogamat te leggen.

* Het Ontspanningsuur vindt plaats in de zaal plaats mits dit mogelijk is volgens de dan geldende maatregelen i.v.m. het coronavirus.

————————————————————————————————————————————————————————-

Zaal vol? Of gaat u liever niet uit huis? Geniet dan thuis van ontspannen bewegen, yoga, ontspannings- en ademhalingsoefeningen onder leiding van docente Helga van den Berg. Zij houdt hierbij rekening met ieders kunnen en ieders beperkingen en geeft oefeningen die zowel zittend als staand of liggend gedaan kunnen worden. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden, maar zeker ook voor senioren.

Vanaf 17 april 2020 en ook in 2021* kunt u wekelijks meedoen met de Online live Ontspanningssessie via Zoom. Graag vooraf aanmelden bij Chantal Elskamp, coördinator van de Bovenkamer, via info@debovenkamerzutphen.com. U ontvangt dan alle benodigde informatie om online mee te kunnen doen.

Bent u nog niet bekend met Zoom? De vrijwilligers van de Bovenkamer helpen u graag op weg! Schroom niet onze hulp te vragen.