Seniorenboksen

Dankzij projectfinanciering was het in 2019 mogelijk een geheel nieuwe sportactiviteit in Zutphen te kunnen aanbieden, namelijk seniorenboksen! Ook in 2020 wordt deze activiteit weer door de Bovenkamer aangeboden.

De Bovenkamer heeft een ervaren docent bereid gevonden om senioren (dames èn heren) kennis te laten maken met boksen, waarbij het plezier in bewegen centraal staat. Huseyin Çakan staat erom bekend dat zijn werkwijze laagdrempelig en toegankelijk is en dat iedereen er mag zijn en meetelt. Hij kijkt niet naar het onmogelijke, maar juist naar wat mogelijk is. Zijn slogan “Trainen is goed, goed trainen is beter!” geeft hij vorm door de persoonlijke zorg voor elke deelnemer tijdens de trainingen. Niet voor iedereen is hetzelfde goed om te doen en daarvoor moet aandacht zijn. En een gemoedelijke sfeer is belangrijk. Huseyin benadrukt zodoende: “We hebben respect voor elkaar en boksen bij elkaar op de handschoenen. Niet sparren, dus geen bloedlippen of neuzen die scheef staan”.

Heeft u zin om ook kennis te maken met seniorenboksen? Meld u dan nu alvast aan als geïnteresseerde voor de eerstvolgende bokstraining. In verband met een beperkt aantal plekken per keer zullen wij hierbij mogelijk voorrang geven aan mensen met dementie en/of hun mantelzorgers. Wij werken geheel volgens RIVM-richtlijnen en houden tijdens deze workshops 1,5 meter afstand. Zodoende wordt er niet gebokst op elkaars bokshandschoenen of op stootkussens, maar op bokszakken. Als aangemelde geïnteresseerde ontvangt u bericht zodra bekend is wanneer de lessen kunnen starten.

U kon zich begin 2020 in de Bovenkamer of via info@debovenkamerzutphen.com aanmelden voor seniorenboksen voor de volgende data:

Dinsdag 10 maart

24 en 31 maart, 7 en 21 april en 5 mei: Deze workshops zijn vervallen vanwege het Corona-virus. We hopen op binnenkort een herkansing voor het boksen. Dus meld u snel aan als geïnteresseerde!

Het boksen is op genoemde middagen van 13.30-14.30 uur. Vanaf 13.00 uur is de inloop. Deelnemers kunnen dan de eigen bijdrage betalen en alvast de bokshandschoenen aandoen. Na afloop is er nog gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten.

Per keer waren voorheen steeds maximaal 8 plaatsen beschikbaar. Dit zal 4 worden nu we 1,5 meter afstand in acht moeten nemen. Er wordt dan niet meer op stootkussens (zie foto) gebokst, wel op hangende bokszakken.

Informatie over een eventueel nader vervolg in 2020 zal t.z.t. op onze website te vinden zijn.