Seniorenboksen

Dankzij projectfinanciering was het in 2019 mogelijk een geheel nieuwe sportactiviteit in Zutphen te kunnen aanbieden, namelijk seniorenboksen! Ook in 2020 wordt deze activiteit weer door de Bovenkamer aangeboden. Vanwege de geldende coronamaatregelen is er tijdens de lockdown periode helaas geen seniorenboksen. Vanaf 2 maart 2021 is er wel elke dinsdagmiddag MBvO met Huseyin, oftewel ‘boksbewegen’ (zittend op de stoel). Wij hopen na de lockdown het seniorenboksen weer te kunnen starten.

De Bovenkamer heeft een ervaren docent bereid gevonden om senioren (dames èn heren) kennis te laten maken met boksen, waarbij het plezier in bewegen centraal staat. Huseyin Çakan staat erom bekend dat zijn werkwijze laagdrempelig en toegankelijk is en dat iedereen er mag zijn en meetelt. Hij kijkt niet naar het onmogelijke, maar juist naar wat mogelijk is. Zijn slogan “Trainen is goed, goed trainen is beter!” geeft hij vorm door de persoonlijke zorg voor elke deelnemer tijdens de trainingen. Niet voor iedereen is hetzelfde goed om te doen en daarvoor moet aandacht zijn. En een gemoedelijke sfeer is belangrijk. Huseyin benadrukt zodoende: “We hebben respect voor elkaar en boksen bij elkaar op de handschoenen. Niet sparren, dus geen bloedlippen of neuzen die scheef staan”.

Zolang we 1,5 meter afstand moeten houden, wordt overigens niet op de handschoenen of stootkussens gebokst, maar op een hangende bokszak. En zolang er nog niet binnen gesport mag wordt, geeft Huseyin zijn beweegactiviteit terwijl de deelnemers en hij op een stoel zitten op 1,5 meter afstand.

Maak kennis met boksen/boksbewegingen, geniet van staand of zittend bewegen met Huseyin Çakan. Geschikt voor dames en heren, voor fitte en minder fitte deelnemers. Verantwoord bewegen in gezellige sfeer!

U kon zich in 2020 in de Bovenkamer of via info@debovenkamerzutphen.com aanmelden voor seniorenboksen voor de volgende dinsdagen:

  • 10 maart
  • 24 en 31 maart, 7 en 21 april en 5 mei: Deze workshops zijn vervallen vanwege het Coronavirus.
  • 15 en 29 september
  • 13 en 27 oktober
  • 10 en 24 november
  • Extra workshops op 3 en 17 november
  • Extra workshop op 1 december
  • 8 december 2020
  • De workshops op 15 , 22 en 29 december 2020 zijn vervallen vanwege het Coronavirus.

Vanwege de geldende coronamaatregelen is er tijdens de lockdown periode helaas geen seniorenboksen. Wij hopen het na deze periode, in 2021, weer te kunnen starten.

Inloop vanaf 13.00 uur, boksen van 13.30-14.30 uur

Eigen bijdrage: € 2,50 p.p. per les, te voldoen tijdens de inloop. Of gebruik de activiteiten strippenkaart.

Aanmelden kan in de Bovenkamer of via e-mail: info@debovenkamerzutphen.com

In verband met een beperkt aantal plekken per keer zullen wij hierbij mogelijk voorrang geven aan mensen met dementie en/of hun mantelzorgers. Maar ook anderen zijn van harte welkom om mee te doen!

Wij werken geheel volgens RIVM-richtlijnen en houden tijdens deze workshops 1,5 meter afstand. Zodoende wordt er niet gebokst op elkaars bokshandschoenen of op stootkussens, maar op bokszakken. Locatie+training zijn dementievriendelijk.

Tijdens de inloop kunnen deelnemers de eigen bijdrage betalen en alvast de bokshandschoenen aandoen. Na afloop is er nog gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten.

Mogelijk komt er een vervolg in 2021.

In 2019 en 2020 is het seniorenboksen mede mogelijk gemaakt dankzij projectfinanciering van Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo en een sponsoring van Christiaans Bouwbedrijf Zutphen.

Seniorenboksen september 2020

Foto hieronder: Seniorenboksen in 2019