Seniorenboksen

Dankzij projectfinanciering is het mogelijk een geheel nieuwe sportactiviteit in Zutphen te kunnen aanbieden, namelijk seniorenboksen!

De Bovenkamer heeft een ervaren docent bereid gevonden om senioren (dames èn heren) kennis te laten maken met boksen, waarbij het plezier in bewegen centraal staat. Huseyin Çakan staat erom bekend dat zijn werkwijze laagdrempelig en toegankelijk is en dat iedereen er mag zijn en meetelt. Hij kijkt niet naar het onmogelijke, maar juist naar wat mogelijk is. Zijn slogan “Trainen is goed, goed trainen is beter!” geeft hij vorm door de persoonlijke zorg voor elke deelnemer tijdens de trainingen. Niet voor iedereen is hetzelfde goed om te doen en daarvoor moet aandacht zijn. En een gemoedelijke sfeer is belangrijk. Huseyin benadrukt zodoende: “We hebben respect voor elkaar en boksen bij elkaar op de handschoenen. Niet sparren, dus geen bloedlippen of neuzen die scheef staan”.

Heeft u zin om ook kennis te maken met seniorenboksen? Meld u dan nu alvast aan voor de eerstvolgende bokstraining waarop u kunt, zodat u dan verzekerd bent van een plekje.

U kunt zich in de Bovenkamer of via info@debovenkamerzutphen.com aanmelden voor seniorenboksen voor de volgende data:

Donderdag  18 juli, 1 en 8 augustus 2019 – Vervolg: 24 oktober (11.00-12.00 uur), 7 november* (14.00-15.00 uur)

Dinsdag 16, 23 en 30 juli, 6 en 27 augustus 2019 – Vervolg: 3 september 2019 (overige data nog niet bekend)

Het boksen is op genoemde middagen van 14.00-15.00 uur. Vanaf 13.30 uur is de inloop. Deelnemers kunnen dan de eigen bijdrage betalen en desgewenst nog een kopje koffie of thee drinken. Ook na afloop is er nog gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten.

Op donderdag 24 oktober is het boksen in de ochtend van 11.00-12.00 uur en is de inloop vanaf 10.30 uur. Om 10.45 wordt door de deelnemers in de boksruimte gestart met voorbereidingen op de workshop onder leiding van de docent.

* Tijdens de Zutphense Week van de Mantelzorg bieden wij op donderdagmiddag 7 november boksen voor mantelzorgers van alle leeftijden vanaf 12 jaar aan. Informatie hierover wordt bekend gemaakt door Perspectief Zutphen (mantelzorgondersteuning). U dient zich ook bij hen op te geven voor deze workshop. Zie https://www.vrijwilligerscentrale-zutphen.nl/mantelzorg/week-van-de-mantelzorg-2019.html .

Per keer zijn steeds maximaal 8 plaatsen beschikbaar en bij succes wordt de boksactiviteit voortgezet in september.

Informatie over een eventueel nader vervolg in 2020 zal t.z.t. op onze website te vinden zijn.