Seniorenboksen

Dankzij projectfinanciering was het in 2019 mogelijk een geheel nieuwe sportactiviteit in Zutphen te kunnen aanbieden, namelijk seniorenboksen! Ook in 2020 en 2021 wordt deze activiteit op verzoek van onze bezoekers weer door de Bovenkamer aangeboden.

Vanwege de geldende coronamaatregelen is er tijdens de lockdown periode vanaf 15 december 2020 helaas geen seniorenboksen. Van 2 maart t/m 3 juni 2021 was er wel elke dinsdagmiddag MBvO met Huseyin, oftewel ‘boksbewegen’ (zittend op de stoel).

Het seniorenboksen is weer gestart op 10 juni en vindt wekelijks plaats tot en met in elk geval 3 augustus 2021. Het is de bedoeling om het seniorenboksen na de vakantie van docent Huseyin vanaf 24 augustus weer wekelijks te vervolgen.

De Bovenkamer heeft in 2019 een ervaren docent bereid gevonden om senioren (dames èn heren) kennis te laten maken met boksen, waarbij het plezier in bewegen centraal staat. Huseyin Çakan staat erom bekend dat zijn werkwijze laagdrempelig en toegankelijk is en dat iedereen er mag zijn en meetelt. Hij kijkt niet naar het onmogelijke, maar juist naar wat mogelijk is. Zijn slogan “Trainen is goed, goed trainen is beter!” geeft hij vorm door de persoonlijke zorg voor elke deelnemer tijdens de trainingen. Niet voor iedereen is hetzelfde goed om te doen en daarvoor moet aandacht zijn. En een gemoedelijke sfeer is belangrijk. Huseyin benadrukt zodoende: “We hebben respect voor elkaar en boksen bij elkaar op de handschoenen. Niet sparren, dus geen bloedlippen of neuzen die scheef staan”.

Zolang we 1,5 meter afstand moeten houden, wordt overigens niet op de handschoenen of stootkussens gebokst, maar op een hangende bokszak.

Maak kennis met boksen/boksbewegingen, geniet van staand of zittend bewegen met Huseyin Çakan. Geschikt voor dames en heren, voor fitte en minder fitte deelnemers. Verantwoord bewegen in gezellige sfeer!

Inloop vanaf 13.00 uur, boksen van 13.30-14.30 uur

Eigen bijdrage: € 2,50 p.p. per les, te voldoen tijdens de inloop. Of gebruik de activiteiten strippenkaart.

Aanmelden kan in de Bovenkamer of via e-mail: info@debovenkamerzutphen.com

In verband met een beperkt aantal plekken per keer zullen wij hierbij mogelijk voorrang geven aan mensen met dementie en/of hun mantelzorgers. Maar ook anderen zijn van harte welkom om mee te doen!

Wij werken geheel volgens RIVM-richtlijnen en houden tijdens deze workshops 1,5 meter afstand. Zodoende wordt er niet gebokst op elkaars bokshandschoenen of op stootkussens, maar op bokszakken. Locatie+training zijn dementievriendelijk.

Tijdens de inloop kunnen deelnemers de eigen bijdrage betalen en alvast de bokshandschoenen aandoen. Na afloop is er nog gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten.

In 2019 en 2020 is het seniorenboksen mede mogelijk gemaakt dankzij projectfinanciering van Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo en een sponsoring van Christiaans Bouwbedrijf Zutphen.

Seniorenboksen september 2020

Foto hieronder: Seniorenboksen in 2019