Teken de wereld van Jo Spier

De Bovenkamer en het Odensehuis startten op 28 maart 2018 met de gezamenlijke teken- en schildercursus “Teken de wereld van Jo Spier”. Onder leiding van kunstenares Karolien Blankers gaan de deelnemers een tekening of schilderij maken. De tekeningen van de in Zutphen geboren Jo Spier dienen als inspiratie.

We startten de cursus met een bezoek aan het Stedelijk Museum Zutphen. Daar hebben we ons laten inspireren door de tentoonstelling: Lage Landen, Schatten uit het Rijks, bestaande uit 40 landschapsschilderijen van bekende en minder bekende meesters uit de 17e, 18e en 19e eeuw uit het Rijksmuseum. Ook bekeken we wat memoralia van Jo Spier die daar tentoongesteld zijn. Vervolgens was er wekelijks een workshop en werkten we toe naar mooie eindwerkstukken. De reeks wordt afgesloten met een presentatie (voor genodigden) op 16 mei in het museum.

De cursus is gevolgd door mensen met lichte dementie of geheugenverlies, bezoekers van de Bovenkamer en het Odensehuis.

Graag laten de deelnemers u weten dat de werkstukken een periode te bekijken zijn in de Bovenkamer en vervolgens in het Odensehuis.

 

Bezichtigen werken in de Bovenkamer (Harenbergweg 1):

Periode 18 mei t/m 15 juni 2018, van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.30-13.30 uur.

Bezichtigen op andere tijden tussen 10.00-16.00 uur is (in overleg) mogelijk wanneer de grote zaal niet in gebruik is.

 

Op de volgende data is het tevens mogelijk om vanaf 12.30 uur in de grote zaal een (foto)presentatie van de cursus te bekijken: vrijdag 18 mei, donderdag 24 en 31 mei, dinsdag 5 juni en vrijdag 15 juni 2018.

 

Bezichtigen werken in het Odensehuis (Tengnagelshoek 6):

Periode 17 juni t/m 8 juli 2018, tijdens openingstijden, zie www.odensehuiszutphen.nl.

 

Uiteraard bieden we u graag een kop koffie of thee aan en kunt u op de locaties informatie krijgen over soortgelijke en andere activiteiten. U bent van harte welkom!

 

Meer info:

De Bovenkamer Zutphen

 

 

Chantal: info@debovenkamerzutphen.com

of T 06 4954318

of Ceciel:  info@odensehuiszutphen.nl

of T 06 24954343.

 

Aanmelden als geïnteresseerde voor een mogelijk vervolg kan uiteraard ook in de Bovenkamer en het Odensehuis.