Theater Kees van der Zwaard “Alzh…enzo”

Voorverkoop theater Alzh….enzo gestart!

Op 15 februari jl. is de voorverkoop gestart van het theater van Kees van der Zwaard in de Kaardebol op 15 maart a.s. Deze theatervoorstellingen over dementie worden georganiseerd door de Werkgroep Bezinning, Gesprek en Ontmoeting van de Protestantse Kerk in samenwerking met Sutfene en de Bovenkamer.

De Bovenkamer is hoofdsponsor van deze voorstellingen. Theaterkaartjes ad € 5,00 kunnen onder meer in de Bovenkamer gekocht worden. Er is keuze uit een middagvoorstelling (aanvang 15.30 uur) en avondvoorstelling (aanvang 20.00 uur).

De zaal is een half uur voor aanvang open. Uw kaartje is uw entreebewijs.

Onder de flyer kunt u nog meer informatie over het theater lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijzondere theatervoorstelling over Alzheimer

De bekende speler en verteller Kees van der Zwaard verzorgt op donderdag 15 maart, midden in de week van Zorg en Welzijn, twee keer de bijzondere theatervoorstelling Alzh…..enzo…..

 

In deze theatervoorstelling laat Kees op een gevoelige, realistische en ook humoristische wijze zien wat dementie betekent voor alle betrokkenen. Een theatervoorstelling voor mensen met Alzheimer, dementie, hun naasten en belangstellenden. Voor iedereen die er mee te maken heeft, direct of indirect. Mensen met dementie en hun familieleden maar ook hulpverleners zullen zich herkennen in de verschillende situaties die de toeschouwers op respectvolle wijze worden gepresenteerd.

 

‘Oud worden is mooi, oud zijn is moeilijk.’

Zo luidt een gezegde.

Maar soms is oud worden al moeilijk.

Bijvoorbeeld als Alzheimer aan je bestaan knaagt,

je leven steeds meer fragment wordt.

Alzheimer knaagt ook aan de mensen om je heen.

De mantel van zorg en liefde heeft zijn eigen gewicht.

Oud worden met Alzheimer?

Alleen maar moeilijk, niet meer mooi?

En is leven niet altijd fragmentarisch?

 

Kees van der Zwaard heeft deze voorstelling ontwikkeld in samenwerking met Stichting Mensbeeld.

 

Uit recensies:

“Ontroerend, liefdevol, mooi en intiem”

 

“Kun je blij zijn met een voorstelling over een verdrietig onderwerp? Ik ben het. Omdat een verhaal verbijstering weer kan omzetten naar verwondering en verbondenheid. Lichter en daardoor scherper.”

 

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de werkgroep Bezinning, Gesprek en Ontmoeting van de Protestantse Gemeente Warnsveld-Leesten in samenwerking met Sutfene en de Bovenkamer (De Bovenkamer is een laagdrempelig ontmoetingscentrum in huiselijke sfeer, waar mensen met beginnende dementie, mantelzorgers, vrienden elkaar ontmoeten. In een dementievriendelijke omgeving is iedereen (met én zonder dementie) van harte welkom.) De Bovenkamer treedt voor deze twee bijzondere voorstellingen in Zutphen op als hoofdsponsor.

 

Datum: 15 maart 2018

Locatie: De Bovenkamer, Harenbergweg 1; 7204 KZ Zutphen (terrein de Kaardebol)

Aanvang middagvoorstelling: 15.30 uur

Aanvang avond voorstelling:  20.00 uur.

Zaal open: half uur voor aanvang.

Entree: € 5,-

Kaarten verkrijgbaar bij: De Lunette – Sutfene (receptie), De Bovenkamer (loopt gerust binnen), Boek&Buro Zutphen, The Readshop (Dreiumme, Warnsveld) en  -beperkt-  aan de zaal.