Workshops Tai Chi

In maart 2019 bood de Bovenkamer driemaal de gelegenheid om mee te doen aan Tai Chi workshops onder professionele leiding van Thijs de Wit, aansluitend werd een vervolg gepland. Vanwege het succes is er nu in de Bovenkamer regelmatig de gelegenheid deel te nemen aan Tai Chi workshops, ook in 2020. Eigen bijdrage € 2,50 p.p. per les bij de workshop op locatie.

Vanwege het Corona-virus wordt tijdelijk een gratis online workshop aangeboden. De workshops op locatie starten weer in augustus. Dan is het ook nog mogelijk om online deel te namen aan de workshops. Info/Aanmelden: info@debovenkamerzutphen.com of informeer in de Bovenkamer.

De inhoud van de workshops wordt aangepast aan de deelnemers, waardoor wij zowel fitte, als minder fitte deelnemers uitnodigen.
Er zal speciale aandacht zijn voor balans en valpreventie, voor volwassen van alle leeftijden.
Wij bieden u de gelegenheid om te ontdekken wat Tai Chi voor uw lichaam en geest kan doen.

Tot nu toe in 2020 geplande data zijn:

Alléén op locatie:

7 en 21 januari

4 en 18 februari

3 maart

Vanwege het Corona-virus vervielen de Tai Chi workshops van 17 maart, 14 en 28 april.

Alléén online:

5, 12 en 26 mei

2, 16 en 30 juni

14 en 28 juli

Op locatie en/of online (voorlopig):

11 en 25 augustus

8 en 22 september

6 en 20 oktober

3 en 17 november

1 en 15 december

En wie weet komt er opnieuw een vervolg!

Thijs schrijft: Tai Chi is wetenschappelijk bewezen de beste oefening als het gaat over valpreventie.
Tai Chi werkt zowel op je lichaam als op je geest. Door je aandacht bij de beweging te brengen en te   houden ontwikkel je zowel fysiek als geestelijk. Je leert je focussen op je lichaam.
Je lichaam is een ontvanger van energie en die energie kan overal vandaan komen: van de aarde (voeding, adem), vanuit de hemel (ideeën, inspiratie) of vanuit de mensen uit je omgeving.

TIP: Voor mensen met Alzheimer is Tai Chi een manier om zich te settelen in hun gevoel en vanuit dat gevoel contact te maken met de mensen om zich heen. Je gevoel verlaat je niet, die is altijd bij je, je hoeft je  daarvoor alleen maar open te stellen. Op die manier kunnen mensen met Alzheimer zich weer verbinden met hun partner, (klein)kinderen en vrienden.

ONLINE TIP: Onze Tai Chi docent Thijs de Wit biedt tijdens Corona-tijd via Facebook en YouTube ook ‘openbaar’ 2x per week stoelfitness aan en dagelijks valpreventie.