Bovenkamerkoor

Kaart wordt geladen...

Datum & tijd
Datum: dinsdag 17/07/2018
10:30 - 12:00 uur

Locatie
De Bovenkamer


Het Bovenkamerkoor

In april 2018 startte het Bovenkamerkoor. Het koor staat onder leiding van Fleur Tolman, zangeres en zangpedagoge, die al meerdere koren begeleidt.

Doorlopend blijven nieuwe deelnemers welkom, óók wanneer het niet lukt om elke week te komen. Mannen en vrouwen. Oók als je je stem niet meer zo mooi vindt of de tekst snel vergeet. Een proefles meedoen kan ook!

Vanaf 10.00 uur is de inloop in de huiskamer van de Bovenkamer met tijd voor een kop koffie of thee, maar ook om de eigen bijdrage te betalen (of de activiteiten strippenkaart te laten aftekenen).

Om 10.30 uur begint Fleur en zingen we bij de piano. Je kunt bijvoorbeeld denken aan populaire liedjes uit de jonge jaren van de deelnemers, maar andere muziek is natuurlijk ook mogelijk.

Na het zingen genieten we samen van een kop koffie of thee. Contact en gezelligheid vinden we belangrijk. Wie wil, kan na afloop ook nog blijven voor de (biologische) lunch. Daarvoor wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Soms is er in de middag ook nog een activiteit. Wie wil, doet mee.

Fleur schrijft: zingen verbindt, zingen opent harten, zingen geeft plezier en zingen is heilzaam voor lichaam en geest. Alles prima voor de doelgroep die we op het oog hebben: ouderen, mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en ook gewoon mensen die graag met ons mee willen zingen.

Eigen bijdrage € 2,50 per persoon per keer. Ook kan de activiteiten strippenkaart van de Bovenkamer hiervoor gebruikt worden. Nieuwe deelnemers zijn zeer welkom om aan te sluiten bij het koor dat nog in opbouw is.

Bijzonderheden 2018: 

  • Kennismakingsbijeenkomst voor geïnteresseerden op 10 april.
  • Op dinsdag 24 april komt het koor wegens meivakantie niet samen, in mei en juni zingen we wekelijks.
  • In de vakantiemaanden juli, augustus en september, gaat het koor eveneens door, net als in de maanden erna.
  • In de vakantie van Fleur wordt de begeleiding op 17 en 24 juli verzorgd door Nico Smit.
  • Op 18 september is er een bijzondere ochtend vanwege de Zutphense Week rond Wereld Alzheimer Dag.
  • Op zaterdag 15 december treedt het Bovenkamerkoor op om 19.30 uur, in de grote zaal van het hoofdgebouw van de Kaardebol. Iedereen die het leuk vindt, is van harte welkom om te komen. De toegang is vrij.

Zolang er voldoende interesse is, gaat het koor ook in 2019 door.