Cursus Teken de Wereld van Jo Spier

Kaart niet beschikbaar

Datum & tijd
Datum: woensdag 16/05/2018
10:00 - 11:30 uur


De Bovenkamer en het Odensehuis startten op 28 maart met de gezamenlijke teken- en schildercursus “Teken de wereld van Jo Spier”. Onder leiding van kunstenares Karolien Blankers gaan de deelnemers een tekening of schilderij maken. De tekeningen van de in Zutphen geboren Jo Spier dienen als inspiratie.

We startten de cursus met een bezoek aan het Stedelijk Museum Zutphen. Daar lieten we ons inspireren door de tentoonstelling: Lage Landen, Schatten uit het Rijks, bestaande uit 40 landschapsschilderijen van bekende en minder bekende meesters uit de 17e, 18e en 19e eeuw uit het Rijksmuseum. Ook bekeken we wat memoralia van Jo Spier die daar tentoongesteld zijn. Nu is er wekelijks een workshop en werken we toe naar mooie eindwerkstukken. De reeks wordt afgesloten met een presentatie in het museum.

De cursus is bedoeld voor mensen met lichte dementie of geheugenverlies, bezoekers van de Bovenkamer en het Odensehuis. Er zijn 7 bijeenkomsten op woensdagochtend van 10:00-11:30u en deze vinden plaats op wisselende locaties, te weten het Stedelijk Museum Zutphen, het Odensehuis en de Bovenkamer.  De kosten voor de cursus bedragen € 20,00 per persoon. Voor deelname is teken- en/of schilderervaring zeker niet nodig.

 

Het programma:

Wo. 28 maart : Bezoek aan het museum, tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks kennismaking en uitleg over de cursus.

Wo. 4 april: Experimenteren met inkt en pen, met als inspiratie het werk van Jo en zijn zoon Peter Spier. Locatie: het Odensehuis.

Wo. 11 april: Oefeningen met voorwerpen tekenen of schilderen uit de tijd van Jo Spier, bijvoorbeeld mooie hoeden. Locatie: de Bovenkamer.

Wo. 18 april: Uiteenlopende opdrachten: portretten, karakters, stadsgezichten en landschappen. Locatie: Het Odensehuis.

Wo. 25 april: Eindwerkstuk bedenken en maken n.a.v. de vorige workshops. Locatie: de Bovenkamer.

Wo. 2 mei : Het eindwerkstuk uitwerken en afmaken. Locatie: het Odensehuis

(Wo. 9 mei: reservedatum)

Wo. 16 mei: Afsluiting in het auditorium van het museum, waarin het eindwerkstuk gepresenteerd wordt aan familie en vrienden.

 

Meer info:

De Bovenkamer Zutphen

 

 

Chantal: info@debovenkamerzutphen.com

of T 06 4954318

of Ceciel:  info@odensehuiszutphen.nl

of T 06 24954343.