Lotgenotencontact Alzheimer Nederland

Kaart wordt geladen...

Datum & tijd
Datum: vrijdag 24/11/2017
10:00 - 12:00 uur

Locatie
De Bovenkamer


Veel ouderen met dementie wonen thuis en worden verzorgd door hun partner. Iedereen die zorgt voor een partner met dementie zal momenten kennen waarop het hem/haar allemaal teveel wordt. Contact met andere partners, mensen die begrijpen wat u zegt omdat zij hetzelfde doormaken of doorgemaakt hebben, kan dan tot grote steun zijn. Ook na opname in het verpleeghuis zijn de zorgen voor de gezonde partner niet voorbij en voelt hij/zij zich vaak zwaar belast.

Daarom organiseert de lokale afdeling van Alzheimer Nederland een lotgenotencontact en is daarvoor te gast in de Bovenkamer. Tijdens dit lotgenotencontact wordt partners van zowel thuiswonende mensen met dementie als van mensen met dementie in een verpleeghuis, de gelegenheid geboden hun ervaringen te delen en elkaar tot steun te zijn.

Eenmaal in de twee maanden wordt er een ruimte van de Bovenkamer gebruikt waar men rustig met elkaar kan praten en uitwisselen.

In 2017 is dit lotgenotencontact op de volgende data, van 10.00-12.00 uur:
– 27 januari,
– 31 maart,
– 26 mei,
– 28 juli,
– 29 september en
– 24 november.

U bent daarvoor van harte uitgenodigd en u hoeft zich niet aan te melden. Er zijn geen kosten aan verbonden en er is voldoende parkeergelegenheid. Voor informatie mbt 2017 kunt u contact opnemen met vrijwilligers van Alzheimer Nederland: Carla Brands 0573-452235 of Rob van Hal 06 12183319.

Daar de Bovenkamer over meerdere ruimtes beschikt, is de huiskamer tijdens deze ochtend gewoon voor alle bezoekers geopend.