Workshop T’ai Chi

Kaart wordt geladen...

Datum & tijd
Datum: dinsdag 12/03/2019
14:30 - 15:15 uur

Locatie
De Bovenkamer


In maart 2019 biedt de Bovenkamer Zutphen driemaal de gelegenheid om mee te doen aan T’ai Chi workshops onder professionele leiding van Thijs de Wit. Eigen bijdrage € 2,50 p.p. per les, te voldoen tijdens de inloop vanaf 14.00 uur.

De inhoud van de workshops wordt aangepast aan de deelnemers, waardoor zowel fitte, als minder fitte deelnemers uitgenodigd worden.
Er zal speciale aandacht zijn voor balans en valpreventie, voor volwassen van alle leeftijden.
Het biedt u de gelegenheid om te ontdekken wat T’ai Chi voor uw lichaam en geest kan doen. De workshops zijn los van elkaar te volgen, maar ook als serie. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie: Hoofdgebouw de Kaardebol, Harenbergweg 1, Zutphen

Nu op de dinsdagen 5, 12 en 19 maart 2019 van 14.30-15.15 uur, met aansluitend samen napraten en koffie/thee in de Bovenkamer. En wie weet komt er een vervolg!

Thijs schrijft: T’ai Chi is wetenschappelijk bewezen de beste oefening als het gaat over valpreventie. 
T’ai Chi werkt zowel op je lichaam als op je geest. Door je aandacht bij de beweging te brengen en te   houden ontwikkel je zowel fysiek als geestelijk. Je leert je focussen op je lichaam. 
Je lichaam is een ontvanger van energie en die energie kan overal vandaan komen: van de aarde (voeding, adem), vanuit de hemel (ideeën, inspiratie) of vanuit de mensen uit je omgeving.

TIP: Voor mensen met Alzheimer is T’ai Chi een manier om zich te settelen in hun gevoel en vanuit dat gevoel contact te maken met de mensen om zich heen. Je gevoel verlaat je niet, die is altijd bij je, je hoeft je  daarvoor alleen maar open te stellen. Op die manier kunnen mensen met Alzheimer zich weer verbinden met hun partner, (klein)kinderen en vrienden.