Workshop Tai Chi

Kaart wordt geladen...

Datum & tijd
Datum: woensdag 04/08/2021
13:30 - 14:15 uur

Locatie
De Bovenkamer


Na het succes van de workshops Tai Chi in het voorjaar van 2019 biedt de Bovenkamer Zutphen u nu vaker de gelegenheid om mee te doen aan Tai Chi workshops onder professionele leiding van Thijs de Wit, ook in 2020 en 2021. Eigen bijdrage € 2,50 p.p. per les, te voldoen tijdens de inloop vanaf 13.00 uur.

Vanwege de geldende maatregelen rondom het coronavirus houden we 1,5 meter afstand van elkaar en is er een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Zodoende is vooraf opgeven noodzakelijk.

De inhoud van de workshops wordt aangepast aan de deelnemers, waardoor zowel fitte, als minder fitte deelnemers uitgenodigd worden.
Er zal speciale aandacht zijn voor balans en valpreventie, voor volwassen van alle leeftijden.
Het biedt u de gelegenheid om te ontdekken wat Tai Chi voor uw lichaam en geest kan doen. De workshops zijn los van elkaar te volgen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Vanwege het coronavirus bieden we eveneens de mogelijkheid om online via Zoom aan deze workshop mee te doen. In dat geval is er geen eigen bijdrage verschuldigd. Mail uiterlijk op de vrijdag voor betreffende workshop naar info@debovenkamerzutphen.com om aan te melden voor de online workshop.

In de zaal houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Mochten de maatregelen verscherpt worden, dan vervalt de les in de zaal en kunt u alleen nog online meedoen.

In november 2020 is de workshop verhuisd van de dinsdagmiddag naar de woensdagmiddag en is ook de tijd gewijzigd. Dat is nu van 13.30-14.15 uur, inloop vanaf 13.00 uur.

Thijs schrijft: Tai Chi is wetenschappelijk bewezen de beste oefening als het gaat over valpreventie. 
Tai Chi werkt zowel op je lichaam als op je geest. Door je aandacht bij de beweging te brengen en te   houden ontwikkel je zowel fysiek als geestelijk. Je leert je focussen op je lichaam. 
Je lichaam is een ontvanger van energie en die energie kan overal vandaan komen: van de aarde (voeding, adem), vanuit de hemel (ideeën, inspiratie) of vanuit de mensen uit je omgeving.

TIP: Voor mensen met Alzheimer is Tai Chi een manier om zich te settelen in hun gevoel en vanuit dat gevoel contact te maken met de mensen om zich heen. Je gevoel verlaat je niet, die is altijd bij je, je hoeft je  daarvoor alleen maar open te stellen. Op die manier kunnen mensen met Alzheimer zich weer verbinden met hun partner, (klein)kinderen en vrienden.