Bewegen op Muziek in de Bovenkamer (artikel+geluidsopname)

Bewegen op Muziek in de Bovenkamer

Contact, di 10 nov 2020, 15:46 

ZUTPHEN – Op een aantal donderdagen vinden er muzikale dansactiviteiten plaats voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. ‘Bewegen op Muziek’ is een nieuwe samenwerking tussen Muzehof en de Bovenkamer.

‘Bewegen op Muziek’ – zittend op de stoel – wordt gegeven door buurtsportcoach en dansdocente Julie de la Fuente.
Actief zijn en muziek beleven is goed voor gezondheid, welzijn en voor de hersenen van de mens. Omdat welzijn, muziek en bewegen ook hoog in het vaandel staan bij Muzehof en de Buurtsportcoaches van Zutphen Actief is er nu een mooie samenwerking met De Bovenkamer. Dankzij cofinanciering is dit mogelijk.

De Bovenkamer, gevestigd in de Kaardebol, is een laagdrempelig ontmoetingscentrum in huiselijke sfeer waar mensen met beginnende dementie, mantelzorgers en vrienden elkaar ontmoeten.

De activiteiten worden al sinds september goed bezocht, de laatste is op 19 november. Vooraf aanmelden voor de activiteit is wel nodig, vanwege de strikte coronamaatregelen en het beperkt aantal plekken.

Voor meer info bij de Bovenkamer: info@debovenkamerzutphen.com of bel naar 06-2488 0071.

Via deze link kunt u het interview beluisteren van Berkelstroom-FM met Julie de la Fuente, over de samenwerking tussen Muzehof en de Bovenkamer, tijdens het radioprogramma Lokaliteit van woensdag 11 november 2020 om 19.45 uur.