Fondsen geven 2900 euro voor ‘Bewegen in de zomer’ met onder meer seniorenboksen

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee mag doen in de samenleving.
Hun bijdrage van 2900,00 Euro is aan de Bovenkamer Zutphen toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

In de Bovenkamer Zutphen zal in de zomerperiode steeds twee- of driemaal per week een beweegactiviteit aangeboden worden. De activiteiten vinden plaats op de dinsdag- en donderdagmiddag, maar ook op de vrijdag, in de ochtend of middag.

U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan Tai Chi, Meer Bewegen voor Ouderen, Als vanouds dansen of juist ontspannen bewegen met onder meer yoga-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen tijdens het Ontspanningsuur.
U kiest zelf of u af en toe, regelmatig of elke keer deelneemt.

Dankzij projectfinanciering is het tevens mogelijk een geheel nieuwe sportactiviteit in Zutphen te kunnen aanbieden, namelijk seniorenboksen!

De Bovenkamer heeft een ervaren docent bereid gevonden om senioren (dames èn heren) kennis te laten maken met boksen, waarbij het plezier in bewegen centraal staat. Huseyin Çakan staat erom bekend dat zijn werkwijze laagdrempelig en toegankelijk is en dat iedereen er mag zijn en meetelt. Hij kijkt niet naar het onmogelijke, maar juist naar wat mogelijk is. Zijn slogan “Trainen is goed, goed trainen is beter!” geeft hij vorm door de persoonlijke zorg voor elke deelnemer tijdens de trainingen. Niet voor iedereen is hetzelfde goed om te doen en daarvoor moet aandacht zijn. En een gemoedelijke sfeer is belangrijk. Huseyin benadrukt zodoende: “We hebben respect voor elkaar en boksen bij elkaar op de handschoenen. Niet sparren, dus geen bloedlippen of neuzen die scheef staan”.

Heeft u zin om ook kennis te maken met seniorenboksen? Meld u dan nu alvast aan voor de eerstvolgende bokstraining waarop u kunt, zodat u dan verzekerd bent van een plekje.

U kunt zich in de Bovenkamer of via info@debovenkamerzutphen.com aanmelden voor seniorenboksen voor de volgende data:

Donderdag  18 juli, 1 en 8 augustus 2019,

Dinsdag 16, 23 en 30 juli, 6 en 27 augustus 2019

Het boksen is op deze middagen van 14.00-15.00 uur. Vanaf 13.30 uur is de inloop. Deelnemers kunnen dan de eigen bijdrage betalen en desgewenst nog een kopje koffie of thee drinken. Ook na afloop is er nog gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten.

Per keer zijn steeds maximaal 8 plaatsen beschikbaar en bij succes wordt de boksactiviteit voortgezet in september.

Informatie over het vervolg alsmede over de andere activiteiten kunt u lezen op onze website via deze link .