Wethouder Ten Broeke onthult SOMASONO® bank

Wethouder Ten Broeke onthult samen met de ontwerpers de SOMASONO® bank. Foto: PR

Wethouder Ten Broeke onthult samen met de ontwerpers de SOMASONO® bank. Foto: PR

Wethouder Ten Broeke onthult SOMASONO® bank

Start onderzoek voelbaar geluid en mensen met dementie

ZUTPHEN – Op maandag 26 november onthulde wethouder Ten Broeke de SOMASONO® bank in de Bovenkamer, Harenbergweg 1 in Zutphen. Op deze manier startte officieel het onderzoek in de Bovenkamer waarbij een nieuwe methode ontwikkeld wordt om mensen met dementie een veiliger gevoel te geven in hun lichaam en omgeving. Dit project onderzoekt welke invloed geluid en muziek hebben op de snel groeiende groep van mensen met dementie.

Voorafgaand aan de onthulling heette Everdien Vanderlijde, voorzitter van Stichting de Bovenkamer Zutphen, de aanwezigen welkom. Ze vertelde dat de vrijwilligers van de Bovenkamer geïnstrueerd zijn om met de SOMASONO® bank te kunnen werken en hun bijdrage leveren aan dit belangrijke onderzoek. Ze sprak onder meer de volgende woorden: “Natuurlijk zijn wij als Bovenkamer supertrots een bijdrage te mogen leveren aan dit experiment. En hopen we dat de komende jaren te mogen blijven doen.”

Daarvoor werden ontwerpers Josef Rebbe en Joeri Bonsel van SPARKS-Project gevraagd een introductie over de bank te geven en vervolgens werd hen verzocht verzocht om met het team van de Bovenkamer bij de nog bedekte bijzondere tweepersoons zitbank te komen staan om deze samen met de wethouder te onthullen. Dit vond plaats onder brede belangstelling van mensen met dementie, hun familie en mantelzorgers, professionals in de dementiezorg en vele andere geïnteresseerden.

Aansluitend konden aanwezigen vragen stellen en ook zelf – evenals de wethouder – hun eerste ervaring opdoen met voelbaar geluid door op de SOMASONO® bank plaats te nemen. Onder het genot van een hapje en drankje gaven de eerste deelnemers aan het onderzoek zich op.

Meer informatie over SOMASONO® en deelname aan het onderzoek in de Bovenkamer in 2019 is te vinden op de website www.somasono.nl of mail naar info@debovenkamerzutphen.com.
U kunt de ontwikkelingen tevens volgen op: https://www.facebook.com/somasono/.


info@debovenkamerzutphen.com

www.debovenkamerzutphen.com