Activiteitenprogramma

Sinds april 2020 werkt de Bovenkamer Zutphen op aangepaste wijze om de risico’s voor verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er online activiteiten, maar ook weer activiteiten op locatie. Voor sommige activiteiten is deelname alleen mogelijk na aanmelding vooraf. Onze beweegactiviteiten werden lang zittend op of staand bij/aan de stoel gegeven en voldoen aan de richtlijnen die voor ons gelden.
 
Wij werken volgens RIVM richtlijnen en afspraken met de Gemeente Zutphen
 
TIJDELIJK BIEDEN WIJ OOK ONLINE ACTIVITEITEN AAN:
– Online live ontmoeting/contact via Zoom – Op afspraak
Online live Ontspanningssessie via Zoom – Elke vrijdagochtend (behalve op feestdagen) en soms extra op woensdagochtend.
 
Voor meer informatie of aanmelden voor bovenstaande, mail naar coördinator Chantal Elskamp via  info@debovenkamerzutphen.com. Nog niet bekend met Zoom? Wij helpen u graag!
 
—————————————————————————————————————————————————————-
 

PROGRAMMA DOWNLOADEN

Onze huidige activiteiten kunt u vinden in het maandprogramma.

Via deze link kunt u het activiteitenprogramma van  januari 2023 downloaden. Afgedrukte versies zijn verkrijgbaar in de Bovenkamer. De rest van het programma kunt u elders op onze website zien, via deze link: http://www.debovenkamerzutphen.com/agenda/. Onderaan dit artikel is het maandprogramma ook weergegeven.

In de agenda en ook via deze link kunt u per activiteit meer informatie vinden.

In de Bovenkamer kunt u verder deelnemen aan (andere) creatieve workshops, tafeltennis, tafelvoetbal, gezelschapsspellen, het maken van legpuzzels of woordpuzzels, muziek luisteren, maar ook bijvoorbeeld spelen op de piano of het keyboard. Uw ideeën zijn welkom!
Voor een kopje koffie of thee, gezelschap en het uitwisselen van informatie/ervaringen, kunt u in onze huiskamer terecht op maandagmiddag van 13.00-16.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur (vanaf 1 juni 2018 niet meer op maandagochtend).
 
We nodigen u en/of de mensen uit uw netwerk van harte uit om de Bovenkamer te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.

Houd onze website en nieuwsberichten in de gaten! Voor de nieuwsberichten kunt u zich aanmelden via info@debovenkamerzutphen.com.

—————————————————————————————————————————————————-

Onderstaand overzicht wordt momenteel geactualiseerd. Reeds geactualiseerd is de informatie per activiteit, te vinden via deze link.

—————————————————————————————————————————————————-
Hieronder vindt u de informatie over hoe de Bovenkamer was vóór de sluiting. Een groot deel van de activiteiten kunnen we inmiddels gelukkig weer voortzetten.
—————————————————————————————————————————————————-
 
Op basis van vragen en ideeën van bezoekers hebben wij een programma gemaakt. Het maandprogramma passen wij doorlopend aan op basis van wensen en ervaringen.
 
 
 Vaste/Terugkerende activiteiten zijn:
 • Bovenkamerkoor, vanaf 10 april 2018 elke dinsdagochtend. Af en toe treedt het koor op, zie ook het filmpje op onze Facebookpagina. Vanwege het coronavirus kwam het koor een periode niet samen en was er dan Online zingen met Fleur.
 • Seniorenboksen, regelmatig op dinsdagmiddag. Tijdens de lockdown was er in 2021 boksbewegen (op de stoel).
 • Muziek met Gideon, regelmatig op woensdagochtend sinds februari 2019. 
 • Bewegen op Muziek, sinds maart 2020 (zittend op de stoel of staand bij/aan de stoel) regelmatig op woensdagochtend of vrijdagmiddag.
 • Meer Bewegen voor Ouderen, regelmatig op dinsdag- en donderdagmiddag (sinds 2019 vooral op donderdagen)
 • Spreekuur casemanagers dementie, elke eerste donderdagmiddag van de maand.
 • Ontspanningsuur, tweemaal per maand sinds 2018, sinds 2019 op vrijdagochtend en in 2021 zelfs (bijna) wekelijks. De activiteit wordt sinds 2020 zowel in de zaal als online aangeboden. 
 • Sjoelen, regelmatig op verschillende dagen.
In de Bovenkamer kunt u verder deelnemen aan (andere) creatieve workshops, tafeltennis, tafelvoetbal, gezelschapsspellen, het maken van legpuzzels of woordpuzzels, muziek luisteren, maar ook bijvoorbeeld spelen op de piano of het keyboard. Uw ideeën zijn welkom!
Voor een kopje koffie of thee, gezelschap en het uitwisselen van informatie/ervaringen, kunt u van dinsdag tot en met vrijdag terecht in onze huiskamer van 10.00-16.00 uur (vanaf 1 juni 2018 niet meer op maandag).
 
De Bovenkamer werkt vraaggestuurd. Hierdoor kan ons aanbod periodiek wijzigen. Activiteiten die hebben plaatsgevonden op verzoek van onze bezoekers, zijn onder meer:
 
 • Creatieve middag met mandala’s tekenen / kleuren, elke dinsdagmiddag van december 2019 t/m december 2020.
 • Workshops Tai Chi/Stoel fitness, regelmatig op dinsdagmiddag sinds maart 2019, in 2021 op woensdagmiddag.
 • Workshop “Kopje Theekenen”,  een-of tweemaal per maand op woensdagmiddag tot februari 2021.
 • Soepdag, wekelijks op donderdag tot en met mei 2018 en vanaf oktober 2019 tot en met maart 2020. Buiten deze periodes was er op donderdag altijd iets extra’s bij de lunch, zoals gekookt/gebakken ei of vleeswaren. Vanwege het coronavirus worden er helaas al geruime tijd geen lunches meer aangeboden.
 • Wandelen en lunchen (of andersom), regelmatig op vrijdag
 • Als vanouds dansen, eenmaal of tweemaal per maand op vrijdagmiddag tot maart 2020 (Komt mogelijk nog terug).

Het Paasweekend is jaarlijks het startweekend van het seizoen op de Kaardebol, in 2018 was het ook de start van de uitvoering van het door gemeenteraad goedgekeurde ontwikkelplan voor de Kaardebol. Zodoende was de Bovenkamer in het Paasweekend extra open. In 2019 was de Bovenkamer tijdens het Paasweekend extra open op zaterdag 20 april, zondag 21 april en maandag 22 april van 11.00-14.00 uur. In 2020 en 2021 waren de Bovenkamer en de Kaardebol tijdens het Paasweekend helaas niet open vanwege het Coronavirus. Met Pasen 2022 was dat wel weer mogelijk en golden extra openingstijden. In en vanaf het Paasweekend zijn jaarlijks ook veel andere activiteiten op het terrein, bekijk hiervoor de Facebookpagina van de Kaardebol. Op deze pagina vindt u ook actuele informatie van diverse organisaties en initiatieven op de Kaardebol.

In juli en augustus 2019 is er binnen het project ‘Bewegen in de Zomer’ de mogelijkheid geboden om wekelijks twee- of driemaal per week mee te doen aan verschillende beweegactiviteiten. Dankzij projectfinanciering van het Oranje Fonds, Fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK kon men ook kennis maken met seniorenboksen. Klik hier voor meer informatie over seniorenboksen. In september t/m november was er een vervolg. In 2020 is er seniorenboksen geweest in maart en kreeg dit in september vervolg, opnieuw dankzij (dezelfde) projectfinanciering. De activiteit kreeg ook in 2021 en 2022 vervolg.

In mei 2018 startte de voorbereidingen voor het SOMASONO project in de Bovenkamer. Op 26 november 2018 is door wethouder Mathijs ten Broeke de SOMASONO bank onthuld. Daarmee startte de onderzoeksperiode ‘voelbaar geluid en beginnende dementie’. Lees hierover in dit artikel. Het project wordt in 2019, 2020, 2021 en 2022 voortgezet. U kunt zich in de Bovenkamer aanmelden voor een kennismakingssessie.

 

De rest van het programma, voor zover dat al definitief is, kunt u elders op onze website zien, via deze link: http://www.debovenkamerzutphen.com/agenda/