Zutphens Geheugenspreekuur

Geheugenspreekuur in de Bovenkamer

Maandelijks is er een Geheugenspreekuur van de casemanagers dementie in de Bovenkamer. De eerste donderdag van elke maand van 13.30-14.30 uur is daar een casemanager dementie van het Dementienetwerk aanwezig die uw vragen kan beantwoorden. Het betreft een gratis inloopspreekuur en vooraf aanmelden is niet nodig.

Vanwege het Corona-virus vervielen de spreekuren van maart t/m mei 2020, met ingang van november 2020 zijn de spreekuren weer op locatie, echter niet meer op dinsdagochtend, maar op donderdagmiddag. Het spreekuur van 7 januari 2021 is vanwege de lockdown verplaatst naar donderdag 28 januari 2021. Het spreekuur vindt sinds februari 2021 plaats ondanks de lockdown. Hiervoor bent u zonder afspraak welkom.

 

Waarvoor is het Geheugenspreekuur?

Heeft u vragen op het gebied van geheugenproblemen en vraagt u zich af of er meer aan de hand is? De casemanager dementie helpt u verder door informatie te geven over geheugenproblemen en dementie. Het kan gaan om klachten van uzelf of van uw naaste. Als u van uw huisarts de diagnose dementie heeft gekregen kunt u ook terecht bij de casemanager dementie. Door een kort gesprek waarin u vertelt wat de vraag of behoefte is, kan de casemanager dementie samen met u kijken of u hulp nodig heeft en welke ondersteuning er nodig is. Allerlei praktische vragen kunt u doornemen met de casemanager dementie, bijvoorbeeld: mantelzorgondersteuning, rijbewijs, dagopvang, etc.

Geheugenspreekuur:
Eerste donderdag van de maand van 13.30-14.30 uur 
De Bovenkamer Zutphen, locatie De Kaardebol, Harenbergweg 1 in Zutphen

In het Odensehuis Zutphen is eveneens een maandelijks geheugenspreekuur. U kunt daar terecht op elke derde maandag van de maand van 13.30-14.30 uur. Adres: Locatie de Martinet, Martinetsingel 60.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het Dementienetwerk: www.dementienetwerk.nl

Team casemanagers:


Bovenaan op de foto: Monique Wijgman, Helma Sletterink, Karen Gieling, Suzan Maas, Heleen Drewes.

Onderaan op de foto: Mieke Voskamp, Frans Mintjens en Ton Tielbeke.

Op deze foto ontbreekt Klaske Suurd. Zie onderstaande foto:

Bovenaan op de foto: Helma Sletterink,  Klaske Suurd, Heleen Drewes en Karen Gieling.

Onderaan op de foto: Mieke Voskamp, Frans Mintjens en Ton Tielbeke.

Op deze foto ontbreken: Suzan Maas en Monique Wijgman (zie bovenstaande foto).

Tijdelijk telefonisch Geheugenspreekuur op dinsdagen

Vanwege het Corona-virus werden de geheugenspreekuren tijdelijk niet op locatie gehouden, maar vonden deze van juni t/m oktober 2020 telefonisch plaats. Elke eerste en derde dinsdag van de maand kon u tussen 11.00 en 12.00 uur bellen met een casemanager dementie. Telefoon: 0314-357116. De geheugenspreekuren op locatie zijn in november 2020 hervat, op een nieuwe dag en een nieuw tijdstip.