Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)

Op verzoek van bezoekers van de Bovenkamer organiseren we ook beweegactiviteiten, waaronder al sinds oktober 2017 Meer Bewegen voor Ouderen (kortweg MBvO) onder leiding van Margriet Timmer. Verderop in het artikel stelt zij zich voor en vertelt zij meer over MBvO.

Voor deze activiteit wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 2,50 p.p. per keer, te voldoen tijdens de inloop vanaf 13.30 uur. Wanneer u in de Bovenkamer een (activiteiten)strippenkaart voor € 10,00 koopt, is de vijfde keer gratis. Graag vooraf -indien mogelijk gepast- betalen in de Bovenkamer.

Na in ontspannen sfeer samen bewegen wordt afgesloten met samen iets drinken in de Bovenkamer. Locatie: Hoofdgebouw de Kaardebol, Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen.

Deze activiteit vindt in principe elke donderdag plaats van 14.00-15.00 uur.

Van 28 mei 2020 t/m september 2021 werd de activiteit vanwege het coronavirus op aangepaste wijze gegeven aan een klein gezelschap, geheel zittend op de stoel. Inmiddels is dat niet meer zo en wordt de les ook staande aan/bij de stoel gegeven, in elk geval op 1,5 meter afstand van elkaar. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Aanmelden kan in de Bovenkamer, via onze huiskamertelefoon of door te mailen naar info@debovenkamerzutphen.com.

Margriet stelt zich voor:

Margriet Timmer

Mijn naam is Margriet Timmer. Ik ben gediplomeerde docente Sportleider Senioren Sport en gediplomeerde Allround Wandelsport Instructeur.

Ook ben ik gecertificeerd BeweegKuur Instructeur en gecertificeerd docent In Balans. Sporten is mijn passie. Ik vind het elke keer ook weer een uitdaging om les te geven aan groepen senioren.

Daarbij staat het plezier en het sociaal contact met senioren centraal. En of het nu bewegen is met materiaal of zonder materiaal, het gaat op een ontspannen sfeer en altijd wel met muziek.

Muziek zet al aan om te gaan bewegen. Natuurlijk zijn er ook wensen en behoeften van de deelnemers en differentiatie is ook wel nodig, omdat er verschillende niveaus zijn, zodat iedereen ook mee kan doen.

Uiteraard niks moet alles mag.

Wat is MBvO?

Meer Bewegen voor Ouderen (kortweg MBvO), een interventie die betekenis- en zinvol is voor de senioren, organisatoren en lesgevers.

MBvO bestaat sinds 1971 en staat voor bewegingsactiviteiten voor senioren met ouderdomsmotoriek onder leiding van docenten met een speciale opleiding hiervoor. Naast beweging specifieke intenties wordt bij alle MBvO-activiteiten de bevordering van zelfstandigheid en zelfredzaamheid nagestreefd. Beweegplezier en sociaal contact zijn daarbij erg belangrijk. De inhoud van de lessen wordt aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. De doelgroep van het MBvO bestaat uit senioren met ouderdomsmotoriek.

Het doel van MBvO is het optimaliseren van het lichamelijk en psychosociaal functioneren van senioren al dan niet met een lichamelijke beperking door middel van regelmatige deelname aan groepsgebonden bewegingsactiviteiten onder deskundige leiding waardoor zelfstandigheid, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven verhoogd wordt.