Seniorenboksen

Dankzij projectfinanciering was het in 2019 mogelijk een geheel nieuwe sportactiviteit in Zutphen te kunnen aanbieden, namelijk seniorenboksen! Ook in 2020, 2021 en 2022 wordt deze activiteit op verzoek van onze bezoekers weer door de Bovenkamer aangeboden.

Vanwege de toen geldende coronamaatregelen was er tijdens de lockdown periode vanaf 15 december 2020 helaas geen seniorenboksen. Van 2 maart t/m 3 juni 2021 was er wel elke dinsdagmiddag MBvO met Huseyin, oftewel ‘boksbewegen’ (zittend op de stoel).

Het seniorenboksen is weer gestart op 10 juni 2021 en vindt in principe* wekelijks plaats op dinsdag van 13.30-14.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur.

De Bovenkamer heeft in 2019 een ervaren docent bereid gevonden om senioren (dames èn heren) kennis te laten maken met boksen, waarbij het plezier in bewegen centraal staat. Huseyin Çakan staat erom bekend dat zijn werkwijze laagdrempelig en toegankelijk is en dat iedereen er mag zijn en meetelt. Hij kijkt niet naar het onmogelijke, maar juist naar wat mogelijk is. Zijn slogan “Trainen is goed, goed trainen is beter!” geeft hij vorm door de persoonlijke zorg voor elke deelnemer tijdens de trainingen. Niet voor iedereen is hetzelfde goed om te doen en daarvoor moet aandacht zijn. En een gemoedelijke sfeer is belangrijk. Huseyin benadrukt zodoende: “We hebben respect voor elkaar en boksen bij elkaar op de handschoenen. Niet sparren, dus geen bloedlippen of neuzen die scheef staan”.

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden, trainen we niet meer op stootkussens, maar enkel op de bokszakken. Er is plek beschikbaar voor maximaal 4 deelnemers per keer. Vooraf aanmelden is zodoende gewenst. Locatie+training zijn dementievriendelijk.

Wanneer de 1,5 meter-afstand-regel voor de Nederlandse samenleving wordt losgelaten, zullen we in de Bovenkamer ook weer boksen op de stootkussens en kunnen er per keer maximaal 8 deelnemers meedoen.

In verband met een beperkt aantal plekken per keer zullen wij hierbij mogelijk voorrang geven aan mensen met dementie en/of hun mantelzorgers. Maar ook anderen zijn van harte welkom om mee te doen!

Maak kennis met boksen/boksbewegingen, geniet van staand of zittend bewegen met Huseyin Çakan. Geschikt voor dames en heren, voor fitte en minder fitte deelnemers. Verantwoord bewegen in gezellige sfeer!

Inloop vanaf 13.00 uur, boksen van 13.30-14.30 uur

Eigen bijdrage: € 2,50 p.p. per les, te voldoen tijdens de inloop. Of gebruik de activiteiten strippenkaart.

Aanmelden kan in de Bovenkamer of via e-mail: info@debovenkamerzutphen.com

Tijdens de inloop kunnen deelnemers de eigen bijdrage betalen en alvast de bokshandschoenen aandoen. Na afloop is er nog gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten.

Het seniorenboksen wordt sinds 2019 mede mogelijk gemaakt dankzij projectfinanciering van Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo en een sponsoring van Christiaans Bouwbedrijf Zutphen.

Seniorenboksen september 2020

Foto hieronder: Seniorenboksen in 2019