Mensen met
beginnende dementie

We vergeten je niet.

Mantelzorgers

Zo betrokken zijn dat je er altijd wil zijn.

Iedereen met belangstelling
voor dementie

Een ontmoetingsplek waar werelden, mensen, warmte- en kennis samenkomen.

Mensen met beginnende dementie

De Bovenkamer wil iets betekenen voor mensen met beginnende dementie; mensen die geen zorg behoeven, maar wel een schouder. Even een gesprek of de hand van iemand die ondersteunt; als een deurpost waar je gewoonweg tegenaan leunt. Daarom is de Bovenkamer laagdrempelig en toegankelijk in het willen bijdragen aan kwaliteit van leven.

De Bovenkamer biedt een ruim aanbod van activiteiten op maat aan, omdat we altijd dicht bij onze bezoekers blijven staan; we spreken hen op eigen mogelijkheden aan en vergroten daarmee zowel zelfredzaamheid als waardigheid.

Mantelzorgers: van harte welkom!

Mantelzorg verlenen is zwaar werk, zorgen voor personen die je lief zijn. Mantelzorg verlenen aan mensen met dementie is veelal nog zwaarder omdat je meer én anders voor diegene die je lief is gaat zorgen.

De Bovenkamer is er juist ook voor mantelzorgers. Elke 2 weken is er op de maandagmiddag een speciale bijeenkomst voor deze mensen waarbij het ons doel is om ontspanning te bieden. Het is geen lotgenotengroep. Natuurlijk worden er wel eens zorgen gedeeld maar ontspanning en gewoon even wat anders doen is het doel. En diegene waarvoor zij zorgen dan? Indien gewenst is die van harte welkom op datzelfde moment in de huiskamer (met een mooi woord respijtzorg).

Vanuit de Bovenkamer zijn Huguette Verheij en Erik Smink de vaste contactpersonen. Op zo’n maandagmiddag met mantelzorgers werken we op basis van wensen van de deelnemers, elk kwartaal maken we samen met hen een programma. En dat kan werkelijk van alles zijn: een lezing, een film, uitleg over een bibliotheek app. op je telefoon, een workshop Line Dance, het vertellen van levensverhalen, het versieren van nagels, samen aan de slag met Jeu de Boules en noem maar op. Bij mooi weer pakken we een terrasje, maken een rondvaart in de Fluisterboot of nemen deel aan een stadswandeling.

Kosten? Gratis activiteiten zijn en blijven gratis. Betaalde activiteiten zijn € 2,50 of een strippenkaart van € 10,00 voor 5 activiteiten.

Kom eens langs of stuur een berichtje. We verwelkomen je graag in de groep!


Iedereen met belangstelling voor dementie

Omdat (beginnende) dementie je een groots gevoel van eenzaamheid kan geven, staat de Bovenkamer midden in het leven; we willen iedereen een warm welkom geven: We zijn een ontmoetingsplek waar werelden, mensen, warmte en kennis samenkomen. De warmte van een luisterend oor en een kop koffie of thee kunnen je anders in de dag doen staan en daar willen we voor staan. Bij ons kun je anderen spreken en ervaringen delen; merken dat je niet alleen bent, maar met velen.