“Wij zijn er op de momenten dat het nodig is”

Kennis delen

Dat ons pand in de Zutphense natuur gesitueerd is, zegt iets over de kalmte die we willen brengen. Dat je daarvoor een trap op moet (of van de lift gebruik wilt maken als je slechter ter been bent), symboliseert de weg naar onze Huiskamer; maar eenmaal daar mogen juist de gedachten even uit. Dit doen we door er te zijn voor bezoekers en hun mantelzorgers en te omarmen waar men niet omheen kan, namelijk dat leven met (beginnende) dementie niet hoeft te betekenen dat de wereld kleiner wordt.

Onze Huiskamer vormt het centrale ontmoetingspunt, hier kun je aanschuiven om je zorgen te delen of in rust te luisteren. We hebben de warmte van kennis, beleving en kopjes thee.

Er is plek voor iedereen en onze bezoekers en vrijwilligers zijn hier dagelijks bijeen. Omdat wij als organisatie een jarenlange ervaring hebben met de materie rondom (beginnende) dementie delen we graag onze kennis, maar ook wij leren nog elke dag gretig bij. Daarnaast zijn we trots op onze intensieve samenwerking met ketenpartners, de verschillende casemanagers en de gemeente Zutphen.

Huiskamer

In de Bovenkamer staat ontmoeten centraal. Bezoekers, met of zonder dementie, zijn van harte welkom voor een praatje, een kop koffie of thee (met een koekje) of om zomaar gezellig even mee te doen met een activiteit in de Huiskamer. Denk daarbij aan het maken van een puzzel of deel te nemen aan een spelletje. Met regelmaat zijn er spelactiviteiten zoals bijvoorbeeld sjoelen. Iedereen is gewoon van harte welkom. Let even goed op de openingsdagen en -tijden.

Activiteiten

De Bovenkamer presenteert met trots een veelzijdig activiteitenprogramma dat aansluit op onze bezoekers, zowel ons vaste- als dynamische programma wordt zeer gewaardeerd door onze deelnemers. Omdat we het gewend zijn aandachtig te kijken en luisteren kunnen we op de wensen van onze bezoekers aansluiten. Wij draaien graag wat u vraagt!

Vragen? Antwoorden!

Wil je weten of we iets voor jou kunnen betekenen?
Kom langs bij de Bovenkamer of neem contact op met een van onze coördinatoren.