“Breng licht en overzicht”

VANUIT ZELFREDZAAMHEID

Onze bezoekers komen zelfstandig of onder begeleiding van een mantelzorger; ze behoeven nog geen professionele zorg en kunnen veel zelf nog doen, echter vermoeden soms dat ze geestelijk achteruitgaan. Onze vrijwilligers stimuleren hun zelfredzaamheid.

VERDIEPEN IN BELEVINGSWERELD

Enige ervaring en affiniteit omtrent dementie is handig, maar zeker geen vereiste. Een betrokken hart is – wat ons betreft – al kloppend genoeg, want de Bovenkamer helpt je alle benodigde kennis op te doen.

Onze vrijwilligers waarborgen met hun zorg onze continuïteit en maken daarnaast onze dromen en ambities tot werkelijkheid. Met enthousiasme willen ze iets voor een ander betekenen door een bijdrage te leveren. Ze zijn bezig binnen een actief en bezielend team en maken zodoende de Zutphense samenleving tot menselijk, toegankelijk en dementievriendelijk. Die inzet is van onschatbare waarde en daarmee onbetaalbaar.

Onze vrijwilligers zijn gesterkt met doorzettingsvermogen en passie en wij voegen daar nog een portie training aan toe; zodat ze krachtig durven uitdragen waar hun bezieling voor staat en kunnen plaatsen wat er in het hoofd van de bezoekers omgaat.

De vrijwilligers van de Bovenkamer ondersteunen ons bij de uitvoering van activiteiten en het uitwerken van nieuwe ideeën. Daarnaast bieden ze zowel luisterende oren als helpende handen; bij het delen van ervaringen en vragen zijn ze er tijdens lichtvoetige en zware dagen. Getraind rondom de materie van (beginnende) dementie kunnen zij bezoekers en hun naasten doorverwijzen naar passende informatie en/of ondersteuning.

Onze organisatie biedt wens-vrijwilligers de kans om een periode mee te draaien en zodoende aan te zien of zij en de organisatie bij elkaar passen. Wij komen zeer graag in contact met nieuwe vrijwilligers die ons mooie team willen versterken. Ook mensen zonder (basis)kennis van dementie nodigen wij van harte uit te reageren; wij nemen ze aan de hand zodat zij onze bezoekers de hand kunnen reiken.

Aanspreekpunt

Laagdrempelig en op de drempel van onze Huiskamer, vindt u onze vrijwilligers; ze zijn het gezicht van de Bovenkamer.

Medewerker huiskamer en activiteiten

Een veilige en gemoedelijke ontvangst maakt praten en vertellen over belevenissen makkelijker en toegankelijker.

Luisterend oor

Zowel een luisterend oor als een helpende hand bieden; er zijn bij het delen van ervaringen en vragen, tijdens lichtvoetige en zware dagen.

Enthousiasmeren

Met enthousiasme iets voor een ander willen betekenen, door belangeloos een bijdrage te leveren.

Iets voor jou? Meld je aan als vrijwilliger!